BANNER

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: «Ανοίγουμε τις πόρτες στους διωγμένους Ρομά»

Γ. Παπανδρέου«Ανοίγουμε τις πόρτες στους διωγμένους Ρομά»...Το κερασάκι στην σάπια τούρτα της σημερινής μεταναστευτικής αθλιότητας βάζει ο ΓΑΠ

«Τη στιγμή που άλλες χώρες της Ευρώπης διώχνουν τους μετανάστες και τους Ρομά, εμείς τους ανοίγουμε τις πόρτες», δήλωσε χθες ο Γ. Παπανδρέου στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο επισκέφτηκε το πρωί εκτός προγράμματος, για να παραστεί στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του νοσοκομείου και της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε το προσωπικό του ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και τόνισε ότι το άνοιγμα των δομών του κράτους σε Ρομά και μετανάστες αποτελεί προτεραιότητα, τόσο δική του όσο και της κυβέρνησης. Η συνεργασία του «Θεαγένειου» με την οργάνωση, αφορά τον προληπτικό έλεγχο για καρκίνο ατόμων που ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά και οι μετανάστες. Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» θα προωθούν τον πληθυσμό προς το νοσοκομείο, ώστε να ελέγχονται προληπτικά για διάφορες μορφές καρκίνου.

Ο άνθρωπος δυστυχώς μας επιβεβαιώνει συνεχώς,είναι πολύ επικίνδυνος και εκτός τόπου και χρόνου.
Η Ελλάδα και οι ιθαγενείς κάτοικοι της,ζουν κάτω από τον φόβο των νεοεισερχομένων κακοποιών,τον φόβο αν θα έχουν αύριο να φάνε ή ακόμα αν θα έχουν ρεύμα στο σπίτι τους.Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο.Ανεργία,θλίψη,απογοήτευση και σιχαμάρα για όλο το πολιτικό σκηνικό.
Η εγκληματικότητα και η δολοφονική δράση πάρα πολλών λαθρομεταναστών  έχει σαν αποτέλεσμα την γκετοποίηση πόλεων και περιοχών,ενώ ταυτόχρονα έχουμε και την έξαρση του φανατισμού και του ρατσισμού και από τους Έλληνες προς τους αλλοδαπούς αλλά και από τους αλλοδαπούς προς τους Έλληνες.
Οι γέροι μας που πλήρωσαν με 40 και 50 χρόνια δουλειάς τα ταμεία και την υγεία,νιώθουν προδομένοι και παραπεταμένοι και σακατεμένοι στο ξύλο από τις ληστείες μέσα στα σπίτια τους.
Η υγεία κατέρρευσε και παρόλα αυτά οι μόνοι που συνεχίζουν να την πληρώνουν είναι οι Έλληνες και μερικοί αλλοδαποί υπάλληλοι που έχουν κανονικές δουλειές.

Τα ΜΜΕ προσπαθούν εναγωνίως να κάνουν το άσπρο μαύρο και δεν αναφέρονται με πολύ έντεχνο τρόπο στα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.
Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός μας κοιτάει να μας φέρει τους Ρομά που διώχνουν όλοι από τις χώρες τους (λέτε να είναι όλοι χαζοί ή φασίστες),σαν το κερασάκι σε μια σάπια τούρτα της σημερινής παράλογης μεταναστευτικής αθλιότητας.Σε μια τούρτα που και ο ίδιος έβαλε το χεράκι του για να γίνει.
www.eglimatikotita.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: