BANNER

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Επιστολή από το περιβόλι της Παναγίας...


     Τελικά κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει αυτή την άμοιρη χώρα παρά μόνο ο θεός. Δεν είναι υπερβολή.
    Κανείς δεν έχει τη διάθεση να μιλήσει για τις αθλιότητες που καθημερινά διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μας σε κάθε πτυχή της ζωής αυτού του τόπου.
     Δεν υπάρχει ασφαλώς κυβέρνηση εδώ και πολλά χρόνια, γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία αγάπη για τη χώρα μας, για αυτό που λέμε πατρίδα και καθημερινά το εξευτελίζουν ψελλίζοντας μόνο τη λέξη, για τη χριστιανική μας θρησκεία και τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού, στα οποία δεν πιστεύουν διόλου, για την Ελληνική παιδεία, την οποία βάλθηκαν να Τουρκοποιήσουν, καμία αγάπη κυρίως  για το Έθνος των Ελλήνων, το οποίο βάλλουν από παντού με σκοπό την Παγκοσμιοποίηση, που σημαίνει αλοίωση, αλλοτρίωση, εξευτελισμός, εξαφάνιση και ποδοπάτημα. Το  Έθνος των Ελλήνων έχουν βάλει στόχο και την Ορθοδοξία. Δεν υπάρχει άλλος να μας ενώνει, να μας δίνει την διαφορετικό τητά μας καιτο ξεχωριστό χρώμα μας και βέβαια να μιλάει. Μόνο η Ορθοδοξία μιλάει, και όταν το κάνει μιλάει ευθέως, μιλάει με αγνές προθέσεις και με καθαρότητα. Ένα μοναστήρι στον Άθωνα έκανε μια ανακοίνωση-επιστολή προς όλους, ενημερώνοντας τον κόσμο για τις αθλιότητες των άθεων ανθελλήνων. Για αυτά δεν θα απεργήσει κανείς αριστερός, κανείς δεν θα βγεί στο δρόμο αγανακτισμένος. Συμφωνείτε όμως όλοι με την πρακτική Παπανδρέου και "Νέας τάξης πραγμάτων". Δείτε πόσο αλλοτριώνουν το εθνικό στοιχείο με τόσους άθλιους λαθραίους μετανάστες, που θα γίνουν ένα σώμα με τον Έλληνα.
     Ξεχάστε για λίγο τις τσέπες σας, δείτε τι κακό σας κάνουν, το οποίο είναι ανυπολόγιστα μεγαλύτερο από τη μείωση του μισθού σας...Δέν θα σας σώζει σε λίγα χρόνια, ακόμα και ένας πολύ μεγάλος μισθός.

«Εν τη Ιερά Μονή Καρακάλλου, τη 5-4-2010


Με πολύ μεγάλη έκπληξη και πόνο ψυχής διαβάσαμε τις ανθελληνικές απόψεις της κας Θάλειας Δραγώνα., Ειδικής Γραμματέως του «Ενιαίου Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων» στο Υπουργείο Παιδείας, τις οποίες υποστηρίζει στο βιβλίο που έχει εκδώσει με τίτλο «Τι είναι η πατρίδα μας;» και δι’ αυτό θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθειά μας λύπη και αποδοκιμασία δια τις προκλητικές αυτές τοποθετήσεις.
Το Άγιον Όρος ανέκαθεν είχε σημαντική συμβολή στην παιδεία του Γένους μας και οι Αγιορείται μοναχοί πάντοτε παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα θέματα της παιδείας. Δι’ αυτό προβληματιζόμεθα πως είναι δυνατόν να διευθύνη τον καίριο αυτό τομέα της παιδείας ένα πρόσωπο εμφορούμενο από ανθελληνικές ιδέες, το οποίο αμφισβητεί την εθνική μας ταυτότητα και την πολιτισμική μας κληρονομιά; Διατί εις την νευραλγική αυτή θέση, στην καρδιά της διαμορφώσεως της σκέψης, των γνώσεων και του ήθους των Ελλήνων του μέλλοντος, ετοποθετήθη ένα άτομο με αντεθνικές αντιλήψεις, τις οποίες προβάλλει και υποστηρίζει τόσο απροκάλυπτα και ανερυθριάστως; Πολύ φοβούμεθα μήπως, αντί να διαπαιδαγωγούνται και να γαλουχούνται οι μαθητές με τα αιώνια, υψηλά ιδανικά και αξίες του Έθνους μας, αντίθετα διαποτίζονται με θολερά νάματα, με ιδέες, αντιλήψεις και πρότυπα αλλότρια του Γένους μας που υποσκάπτουν το πατριωτικό φρόνημα και αποδυναμώνουν το αίσθημα φιλοπατρίας.
Συμμεριζόμενοι την εύλογη ανησυχία κάθε Έλληνος πολίτου, καλούμε τους ιθύνοντες της πολιτείας, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους, να επιληφθούν του θέματος με τη δέουσα σοβαρότητα και να το διευθετήσουν δια το καλόν της παιδείας της ενδόξου πατρίδος μας.
Εκ της Ιεράς Μονής Καρακάλλου»



Δεν υπάρχουν σχόλια: