BANNER

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

"Ο Θεός είχε σύζυγο!"

  

Media_httpstaticmadat_zrzia
Αγνωστα στοιχεία για το ταίρι του Πλάστη και τα χρόνια που γεννιόταν ο χριστιανισµός φέρνει στο φως ντοκιµαντέρ του BBC, που παρουσιάζει η ελληνικής καταγωγής...

 καθηγήτρια Θρησκειολογίας Φραντσέσκα Σταυροπούλου
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Βρετανία η διαρροή του περιεχοµένου της σειράς εκποµπών «Τα θαµµένα µυστικά της Βίβλου» («The Bible’s Buried Secrets») που θα µεταδίδεται από σήµερα στο BBC2 σε ώρα υψηλής τηλεθέασης – 21.00 ώρα Αγγλίας.

«Ο Θεός είχε σύζυγο και οι µεσήλικοι γενειοφόροι µελετητές των αρχαίων θρησκευτικών κειµένων συκοφάντησαν άδικα την Εύα για την πτώση του ανθρώπου» υποστηρίζεται, µε βάση στοιχεία, που παραθέτει στις εκποµπές η λέκτωρ Θρησκειολογίας στο Πανεπιστήµιο του Εξιτερ στην Οξφόρδη Φραντσέσκα Σταυρακοπούλου. Αποψη που αναµένεται να σοκάρει τους θρησκευόµενους.
(ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΛΑΜΕΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ  ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΟΙΕΣ ...)
Ανάµεσα σε άλλα η δρ Σταυρακοπούλου υποστηρίζει ότι δεν ήταν η Εύα η πρώτη γυναίκα στον κόσµο, διότι «η ιστορία του Κήπου της Εδέµ δεν ανήκει στο πρώτο βιβλίο της Παλαιάς ∆ιαθήκης. Μην ξεχνάτε ότι οι βιβλικοί συγγραφείς είναι άνδρες και ο κόσµος µας είναι ανδροκρατούµενος» τονίζει, προσθέτοντας ότι οι γυναίκες ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, θεωρούνταν ιδιοκτησία. Οπως σηµειώνει, η ιδέα ότι ο Θεός είχε µια γυναίκα βασίζεται σε βιβλικά κείµενα που αναφέρονται στην Ασερά.
................
Η ελληνικής καταγωγής θρησκειολόγος δηλώνει άθεη µεν αλλά µε ένανευρύ σεβασµό όχι µόνο στις αρχαίες θρησκείες αλλά και στις σύγχρονες. «Μελετώντας τη Βίβλο, βλέπω αυτό που κάνω ως ακαδηµαϊκός. Και ως ακαδηµαϊκός νοµίζω πως η πίστη πρέπεινα µένει έξω από πόρτα» δήλωσε. 


ΠΗΓΗ :     http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_6334.html#more

ΣΧΟΛΙΟ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ "ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ" ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ; ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΝΟΥΜΕΡΟ" ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ;  ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΤΟΥΣ   ΕΒΡΑΙΟΥΣ;;;;;;;  ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΝ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: