BANNER

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Η ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΤΑΥΡΟ" ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΝΙΑΣ.


Η παρέμβαση της Ελλάδας υπέρ της Ιταλίας στο ζήτημα της απαγόρευσης της ανάρτησης του χριστιανικού συμβόλου του σταυρού στις σχολικές αίθουσες, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που αναφέρει:

«Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Υπουργείο Εξωτερικών να δώσει εξηγήσεις, για την αιφνιδιαστική ενέργεια της επίσημης παρέμβασης της Ελλάδας... υπέρ της Ιταλίας κατά την πρόσφατη ακροαματική διαδικασία, που έλαβε χώρα στο Τμήμα Ευρείας Σύνθεσης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), αναφορικά με το θέμα της ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσια σχολεία. Η ενέργεια αυτή έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με παλαιότερες δημόσιες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη στη Βουλή των Ελλήνων και φανερώνει τη συντηρητική αναδίπλωση της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών.
Επίσης, η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ καλεί την υπουργό Παιδείας να ασχοληθεί με το θέμα που έχει προκύψει, τόσο σε σχέση με αιτήματα γονέων για απομάκρυνση θρησκευτικών συμβόλων από τα δημόσια σχολεία, όσο και σε σχέση με την εγκύκλιο που επαναφέρει το ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια κατά παράβαση της αρχής της θρησκευτικής ουδετερότητας και της προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας».


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΡΑΖΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΡΕ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ? ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ? ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ? ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΥΡΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΑΝ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?????? ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ, ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: