BANNER

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

TΙ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ!!!!!

Δημοσίευμα στο πάντα "έγκυρο" ΣΤΑΡ.


«Aντίο» μας λένε οι μετανάστες
Όλο και περισσότεροι είναι μετανάστες που εγκαταλείπουν τη χώρα μας λόγω οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με ειδική έκδοση του ΟΟΣΑ «Migration Outlook 2010»,προβλέπεται μείωση της μεταναστευτικής κίνησης προς την Ελλάδα αλλά και φυγή πολλών μεταναστών λόγω της δραματικής αύξησης της ανεργίας.

Αυτό αποδεικνύεται και από την αύξηση των εισιτηρίων χωρίς επιστροφή των αλλοδαπών που ζούσαν και εργάζονταν στην Ελλάδα.
H χώρα μας μάλιστα, είναι πρωταθλήτρια στην αύξηση της μερικής απασχόλησης των μεταναστών με ποσοστό περίπου 452%. Ακολουθούν η Τσεχία, η Ιταλία και η Βρετανία.
Ο διεθνής οργανισμός αναφέρει επίσης πως η χώρα μας θα παρουσιάσει μείωση στον μεταναστευτικό πληθυσμό αλλά και συρρίκνωση της ανάπτυξης σημειώνοντας πως μεταξύ του 2010 και 2020 η αύξηση του πληθυσμού που είναι σε παραγωγική ηλικία θα αγγίξει το 1,9%, όταν την προηγούμενη δεκαετία, ξεπερνούσε το 8,6%.
Τέλος αυτοί που πλήττονται περισσότερο είναι οι άνδρες μετανάστες που εργάζονται σε προβληματικούς κλάδους, όπως είναι αυτός της οικοδομής.
(Αυτοί που δεν πλήττονται καθόλου είναι όσοι εργάζονται στους κλάδους των ληστειών, κλοπών, βιασμών,εμπρίου ναρκωτικών, λαθρεμπορίου βρακιών και καθαρίσματος τζαμιών στα φανάρια)

Δεν υπάρχουν σχόλια: