BANNER

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Δεν υποφέρεται η....ζούγκλα

 Δημοσιεύει σήμερα η  Ζούγκλα :

"Μάρτιος 2002. Ο Ναντουάν Χαμπούς μαζί με άλλους τέσσερις ομοεθνείς του, ξεκίνησαν από το Μαρόκο αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Περπατούσαν μέρες και νύχτες, πλήρωσαν δουλεμπόρους, περνούσαν χώρες παράνομα μέχρι που έφτασαν στον ποταμό Έβρο. Στόχος τους να βρουν την Ελλάδα, να μπουν στην Ευρώπη, να γνωρίσουν τον πολιτισμό των Δυτικών.

«…«Εδώ» μας είπε «είναι Ελλάδα»… δέκα λεπτά αργότερα άκουσα την έκρηξη, νόμιζα ότι είχα πεθάνει».
«…Ήταν νύχτα, έκανε κρύο. Ο Τούρκος μας άφησε και έφυγε. Αποφασίσαμε να μπούμε στην Ελλάδα γρήγορα, ψάχναμε τρόπο για να φτάσουμε στην Αθήνα. Δεν προλάβαμε να κάνουμε ούτε 20 μέτρα.

Άκουσα την έκρηξη, σε δευτερόλεπτα βρέθηκα στον αέρα και μετά κενό. Τίποτα.»

Ο Ναντουάν έχασε τα δύο του πόδια, έναν φίλο του και κάθε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή."

{Μεσολαβεί κείμενο δακρύβρεκτο και συγκινητικό για την ταλαιπωρία που πέρασε Ναντουάν (σεβαστή, αλλά ως ένα σημείο)  και όλα τα δωρεάν χειρουργεία που περασε στην Ελλάδα}

ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ Η ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟ :

"Ο Ναντουάν, δεν ήθελε να φύγει από την χώρα του, δεν ήθελε να μπει παράνομα στην Ελλάδα, δεν ήθελε να μείνει ανάπηρος… δεν είχε όμως άλλη επιλογή. Η ζωή του Ναντουάν ήταν μόνο ένας δρόμος και αυτός γεμάτος νάρκες.

Σήμερα ζητά τα αυτονόητα, ένα επίδομα για τα προς το ζείν, από ένα υπόγειο στο κέντρο της πόλης ψάχνει να βρει που κρύβεται η θέα για μια καλύτερη ζωή…"


ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ  Ή ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ;
ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΕΙ;;;;;;;;;;;; ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ  ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ;;
ΜΑ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ; ΣΕ ΤΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΖΩΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ;;; ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΛΕΤΕ; ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ; ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: