BANNER

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΜH μας αφήσετε ξεκρέμαστους και εσείς

 Ο "ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ" ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΛΕΕΙ






................Όλα αυτά λοιπόν τά καταλυτικά συντελούνται σήμερα στην Ελλάδα μας. Κανείς δεν ανησυχεί! Κανείς δεν αντιστέκεται! Ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε η Ακαδημία Αθηνών, ούτε οι Στρατηγοί μας, ούτε, δυστυχώς, και η Εκκλησία. Η Εκκλησία, η οποία θίγεται! Θίγεται και ηθικώς και πνευματικώς και οικονομικώς! Επί παραδείγματι οι Εκκλησιαστικές Σχολές, με το πρόσχημα της συγχωνεύσεως, καταργούνται! Και όχι μόνον καταργούνται, αλλά ο χαρακτήρας των αλλοιώνεται! Έτσι αύριο η Εκκλησία θα δυσκολευθή στην ανανέωση των στελεχών της. Αλλά και οικονομικώς θίγεται η Εκκλησία. Καθ’όσον οι μεν Τράπεζες φορολογούνται ως φιλανθρωπικά Ιδρύματα με χαμηλό συντελεστή (4%;) , η δε Εκκλησία ως Α.Ε. με πολύ υψηλό συντελεστή (40%;)! Η Κυβέρνηση με το πρόσχημα της δικαίας φορολογήσεως θέτει σε κίνδυνο το κοινωνικό, φιλανθρωπικό, ιδρυματικό, παιδαγωγικό, ιεραποστολικό και πνευματικό σωστικό έργο της. Έτσι λοιπόν:
10. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεδριάζει συχνά-πυκνά τώρα τελευταία. Ασχολείται με πολλά άλλα ζητήματα, αλλ’ όχι και με τα εθνικά μας θέματα. Είχαμε χαράξει ήδη τις γραμμές αυτές, όταν ελάβαμε Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου, διά του οποίου πληροφορούμεθα, ότι στην προσεχή τακτική Σύνοδο της Ιεραρχίας (Οκτώβριος 2010) έχει ορισθή σαν θέμα «Η σύγχρονη κρίση από εκκλησιαστικής πλευράς»! Ταπεινά φρονούμε, ότι τότε θα είναι πολύ αργά. Τώρα είναι η ώρα της μάχης! Αύριο τα πυρά μας θα είναι άσφαιρα! Τώρα είναι η ώρα για να ακουσθή η φωνή της Εκκλησίας. Τώρα ο Λαός θέλει στήριγμα. Αύριο, δηλ. τον Οκτώβριο, θα είναι άργά πιά. Οι Νόμοι θα έχουν ψηφισθή! Το έγκλημα θα έχει συντελεσθή! Η Σύνοδος φαίνεται πως προσπαθεί να ρίξει "στάχτη στα μάτια" του κόσμου! Ένα είναι βέβαιο, ότι δεν παρενοχλεί την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!
11. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από της εκλογής του καθιέρωσε την τακτική της σιωπής και της προσευχής! Αλλά ο τρόπος αυτός δεν συνάδει με την εκκλησιαστική μας παράδοση. Αν δεν υπήρχαν Κληρικοί ως ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄, Ιεράρχες ως ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Σαλώνων Ησαΐας κ.ά., Κληρικοί ως ο Παπαφλέσσας, ο Αθανάσιος Διάκος κ.ά, η Ελλάδα σήμερα δεν θα υπήρχε! Αλλ΄ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος, με το πρόσχημα των χαμηλών τόνων, τηρεί σιγήν ιχθύος! Με τον τρόπο του σιγοντάρει και χωρίς προσχήματα στηρίζει την πολιτική της Κυβερνήσεως. Η σιωπή του λοιπόν είναι νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ! Μερικοί μάλιστα τόν θέλουν νά είναι φίλος της ......αριστεράς του Κυρίου!

__Παρά ταύτα ως Μητροπολίτης Θηβών αλλοιώς μας είχε συνηθίσει. Όσο ζούσε ο μακαριστός Χριστόδουλος είχε φωνή καί μάλιστα πολύ δυνατή φωνή. Είχε δε και αποκλειστικά τους δικούς του δημοσιογράφους. Τότε λοιπόν, ως Μητροπολίτης Θηβών, όχι μόνον ήταν λαλίστατος, αλλά και -ως άτυπος αρχηγός της ομάδος των αντιφρονούντων Ιεραρχών- εξέφραζε και υποστασίαζε την σκληρή εκκλησιαστική αντιπολίτευση της τότε εποχής. Το μόνο αξιοσημείωτο και άξιο βαθυτέρας ερμηνείας, που μας είπε μέχρι σήμερα ήταν ότι «οι αριστεροί είναι πιο καλοί χριστιανοί από τους δεξιούς!»
_ Όλα αυτά δεν τα γράφουμε επικριτικά. Απλά περιγράφουμε πραγματικά περιστατικά. Σεβόμεθα και αγαπάμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Άλλωστε είναι ο Ηγήτωρ της Εκκλησίας μας! Αλλά το χρέος της αγάπης επιβάλλει να λέμε πάντοτε την αλήθεια.
12. Μητροπολίτες, οι οποίοι αντιστέκονται και αγωνίζονται για τα εθνικά μας δίκαια, όπως ο Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, χλευάζονται! Τα ΜΜΕ προσπαθούν να τους εντάξουν στην κατηγορία των «φανατικών» ή και των «φαιδρών» προσώπων!
13. Η σημερινή Ελλάδα είναι αγνώριστη! Όλοι μας το έχουμε ρίξει στην καλοπέραση, όλοι μας ενδιαφερόμεθα να μη θίξουν το μισθό μας, πολλοί χρηματίζονται ασυστόλως, σχεδόν όλοι οι κρατικοί λειτουργοί έγιναν μιζαδόροι! Η Ελλάδα χάνεται και ημείς τραγουδάμε πάνω στο ιστορικό θωρηκτό «Αβέρωφ» ή και ασχημονούμε δημοσίως, όπως ο υιός πολύ γνωστού πολιτικού προσώπου, ο υιός Ζ., στο Πολεμικό Μουσείο, όπου ανερυθριάστως και σε χώρο ιερό «έβαλε χέρι» σε κάποια γυναίκα-συνοδό του δημοσίως! Ξεπέρασε σε αναίδεια ακόμη και αυτήν των σκυλιών, όταν ζευγαρώνουν στούς δρόμους και τις αλάνες.
_Τό συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ότι σχεδόν όλοι μας, πολιτικοί, εκκλησιαστικοί, δικαστικοί, ακαδημαϊκοί, στρατιωτικοί, έχουμε περιέλθει σε ένα ιδιότυπο Νιρβάνα! Όταν ξυπνήσουμε, τότε θα είναι πολύ αργά!
ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΙΓΙΑΛΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ(  www.mkka.blogspot.com)
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ WWW.EGLIMATIKOTΙTA.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια: