BANNER

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ

Τέλος τα φωτοβολταικά


Στον αέρα βρίσκονται και επίσημα πλέον χιλιάδες αιτήσεις αγροτών για φωτοβολταϊκά πάρκα καθώς η ΔΕΗ  παραδέχεται  ότι τα δίκτυά της είναι κορεσμένα σε 16 νομούς της χώρας και οι αγρότες πρέπει ή να χρηματοδοτήσουν την επέκτασή τους ή να χάσουν έκαστος αρκετές χιλιάδες ευρώ που κόστισε η αίτηση.
Όπως αποκαλύφθηκε, κατά τη συνεδρίαση των επιτροπών έρευνας και περιβάλλοντος, την 11η Ιανουαρίου, έγινε γνωστό ότι η ΔΕΗ έχει αποστείλει έγγραφο στη ΡΑΕ με το οποίο την ενημερώνει ότι σε 18 νομούς της χώρας τα δίκτυά της είναι κορεσμένα.
Αυτό το γεγονός καθιστά ανέφικτη, όπως σημειώνει η ΔΕΗ, την έγκριση αιτήσεων που έχουν κατατεθεί από αγρότες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, εκτός κι αν δρομολογηθεί επέκταση δικτύου με δαπάνη των επενδυτών!
Ταυτόχρονα, προκύπτει ότι στους περισσότερους από τους 16 νομούς με πρόβλημα κορεσμένου δικτύου η συνολική ισχύς των αιτήσεων για φωτοβολταϊκές μονάδες υπερβαίνει τη μέγιστη ζήτηση του νομού! Σε κάποιες περιπτώσεις, δε, είναι και διπλάσια της ζήτησης για τις ώρες από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, το διάστημα δηλαδή όπου τα φωτοβολταϊκά προσφέρουν τη μέγιστη παραγωγή τους.
Επιπρόσθετα, η ΔΕΗ δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες για την εξέταση των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί λόγω έλλειψης του αναγκαίου τεχνικού προσωπικού.
Αν δεν λυθεί το πρόβλημα και οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά απορριφθούν, ο κάθε αγρότης θα χάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ, καθώς μόνο το κόστος της αίτησης ανέρχεται σε 3 – 4 χιλιάδες ευρώ.
Οι νομοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κορεσμού δικτύων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξής: Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδος, Καρδίτσας, Άρτας, Πρέβεζας, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Κιλκίς και Ξάνθης.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι καυτά τόσο για τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης  όσο και για τη ΔΕΗ.
Για παράδειγμα, έχει πραγματοποιηθεί μελέτη από τη ΔΕΗ ή τη ΡΑΕ για την αποτύπωση του κορεσμού των δικτύων; Και αν ναι, γιατί δεν συνυπολογίστηκε στο πρόγραμμα φωτοβολταϊκών για αγρότες ώστε να μην υπάρξουν αιτήσεις στους νομούς με πρόβλημα κορεσμένου δικτύου;
Γιατί η ΔΕΗ δηλώνει ότι η επέκταση των δικτύων πρέπει να γίνει με δαπάνη όσων έχουν καταθέσει αιτήσεις αφού πρόκειται για μικρής ισχύος πάρκα, που αποσκοπούν σε ένα συμπληρωματικό εισόδημα για τους αγρότες;
Αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα, θα επιστραφούν στους αγρότες τα λεφτά που κατέβαλαν για τις μελέτες και την υποβολή της αίτησης;  (ΝΑΙ...ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ)!!!

ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΙΚΑ....ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ. ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΑΝΔΡΟ, ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ, ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΣ; ΣΤΟ ΜΟΥΡΟΧΑΥΛΟ; ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ; ΠΟΥ;;;;



Δεν υπάρχουν σχόλια: