BANNER

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Frontex: Ανευ προηγουμένου η εισροή λαθρομεταναστών από τα χερσαία σύνορα



«Άνευ προηγουμένου» χαρακτηρίζει η Frontex (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνεργασίας Συνόρων) την κατάσταση της εισροής λαθρομεταναστών από τα ελληνικά χερσαία σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή».

    Στην έκθεση γίνεται λόγος για αριθμό-ρεκόρ εισόδου ανθρώπων από την «πύλη» του Έβρου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, 31.000 παράνομοι μετανάστες, κυρίως Αφγανοί και Αλγερινοί, εντοπίσθηκαν το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος στην προσπάθειά τους να μπουν στο ελληνικό έδαφος από την Τουρκία. Σημειώνεται, δε, ότι πιθανότατα ο αριθμός των λαθρομεταναστών από τον Έβρο είναι πολύ υψηλότερος, καθώς δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για εκείνους, που κατάφεραν τελικά να προωθηθούν στη χώρα, χωρίς να εντοπισθούν.

    Η Frontex μιλά για μία από τις μεγαλύτερες εισροές παράνομων μεταναστών στην ιστορία της ΕΕ και αποδίδει το φαινόμενο στην παρουσία των δικών της δυνάμεων στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, που ανάγκασε τους διακινητές να μετατοπίσουν τη δράση τους στα χερσαία. Υπογραμμίζει, ωστόσο, τις ευθύνες της Τουρκίας ως χώρας - τράνζιτ λαθρομεταναστών και κάνει λόγο για πρόβλημα, το οποίο λόγω της έκτασής του, αδυνατούν να διαχειριστούν από μόνες τους οι ελληνικές αρχές.
 www.eglimatikotita.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: