BANNER

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΓΕΛΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (από άγνωστο) ΣΤΟ BLOG ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ.

  (και καλά )  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΟΝΑΧΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 

"""Οδήγησαν μοναχό με το ζόρι στο ψυχίατρο επειδή αμφισβήτησε την εξουσία του ηγουμένου. Συγκλονιστική είναι η περιπέτεια που έζησε στο μοναστήρι Οσίου Γρηγορίου στο Άγιο Όρος ο ιερομόναχος Χριστόδουλος.

Ο ιερομόναχος Χριστόδουλος μπήκε στη συγκεκριμένη μονή το 1987.
Σύμφωνα με την αφήγηση του στη «ΓΝΩΜΗ» όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που ο ίδιος, το 1996 αμφισβήτησε την εξουσία του ηγουμένου.

Ο μοναχός Χριστόδουλος  ( ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ)  θεωρούσε ότι ο ηγούμενος έπρεπε να αντικατασταθεί αφού έκρινε ότι ήταν ακατάλληλος για το συγκεκριμένο αξίωμα για διάφορους λόγους.
Η διαμάχη ξεκίνησε όταν ο μοναχός Χριστόδουλος είπε στον ηγούμενο ότι αυτός θα τον αντικαταστήσει στο αξίωμα του ηγουμένου.
Όπως μας εξηγεί, με βάση τους κανονισμούς της μονής είχε κάθε δικαίωμα να αμφισβητήσει την ηγουμενία και να ζητήσει να γίνουν εκλογές.

Ο ηγούμενος αντέδρασε έντονα και νιώθοντας ότι απειλείται, έβαλε το γιατρό της μονής ιερομόναχο Παπαλουκά να διαγνώσει ότι ο π. Χριστόδουλος είχε ψυχολογικές διαταραχές και έπρεπε α επισκεφθεί ψυχίατρο.
Όπως υποστηρίζει ο π. Χριστόδουλος, μετά τη «διάγνωση» του Παπαλουκά, στάλθηκε σε ψυχίατρο στον Πολύγυρο.
Ο ψυχίατρος, όπως αναφέρει, ήταν συνεννοημένος με τον ηγούμενο. Χωρίς να γράψει οποιαδήποτε γνωμάτευση ότι ο Χριστόδουλος είχε ψυχολογικά προβλήματα, του χορήγησε ψυχοφάρμακα για μια βδομάδα με το δικαιολογητικό ότι ήταν ψυχασθενής.
Ο ψυχίατρος ανακοίνωσε στον «ασθενή» ότι θα του χορηγεί μία ένεση η οποία θα ισχύει για ένα μήνα, πράγμα που ο π. Χριστόδουλος δεν δέχθηκε και σταμάτησε μόνος του τη «θεραπεία».
Στη συνέχεια επέστρεψε στο μοναστήρι και μέχρι το 2003 δεν πήρε κανένα ψυχοφάρμακο.
Απόδειξη ότι δεν είναι ψυχασθενής, πρόσθεσε, είναι το γεγονός ότι από το 1996 μέχρι το 2003 δεν εμφάνισε κανένα σύμπτωμα.
Γυρνώντας στο μοναστήρι τυγχάνει εκδικητικής μεταχείρισης από τον ηγούμενο και το συμβούλιο της μονής με αποτέλεσμα να κατέλθει σε τριήμερη απεργία πείνας. Εκδίδει και μια προκήρυξη που την τοιχοκολλά και σε διάφορα σημεία της μονής.
Ο ηγούμενος μόλις μαθαίνει γι’ αυτή την ενέργεια στέλλει εγγράφως στον π. Χριστόδουλο την παραίτηση του. (Ο π. Χριστόδουλος μας δείχνει το σχετικό έγγραφο).
Ο μοναχός ζητάει από τον ίδιο τον ηγούμενο να παρουσιάσει την επιστολή στη Γεροντική Σύναξη, που είναι το διοικητικό συμβούλιο της μονής, για να την εγκρίνει.
Το συμβούλιο (σε συνεννόηση με τον ηγούμενο) απορρίπτει το αίτημα και ο π. Χριστόδουλος ζητά σύγκληση συνεδρίας στην οποία να πάρουν μέρος όλα τα μέλη της μονής, αίτημα το οποίο εκ πρώτης όψεως εγκρίνεται.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ

Πριν να γίνει η σύναξη της αδελφότητας, η Γεροντική Σύναξη, παράτυπα, φτιάχνει ένα παραπλανητικό έγγραφο και ζητά από τον εισαγγελέα να εισαγάγει αναγκαστικά τον π. Χριστόδουλο στο δημόσιο ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης επειδή, όπως έγραφαν, πάσχει από οξεία ψυχωτική κατάσταση.
Το χαρτί συνέταξαν 2 γιατροί της μονής που δεν είχαν ειδικότητα ψυχιάτρου ενώ ο γιατρός που θα τον έστελλαν ήταν και πάλι συνεννοημένος.
Τότε ο π. Χριστόδουλος αντιδρά και κατηγορεί τρία μέλη του Γεροντικού Συμβουλίου για μίζες, αφού προηγουμένως ενώ του είχαν χορηγήσει μαλλί για να φτιάξει κομποσκοίνια ζητούσαν ως αντάλλαγμα για τη χορηγία αριθμό κομποσκοινιών.
Την ίδια μέρα κι ενώ βρισκόταν σε διακόνισμα, αυτοί έφεραν δύο αστυνομικούς οι οποίοι τον μετέφεραν με τη βία στο ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης.
Εκεί τον κρατάνε για τρεις μέρες κλεισμένο σε ένα δωμάτιο αλλά καταφέρνει να τηλεφωνήσει στα αδέλφια του και τα ενημερώσει για το τι συμβαίνει.
Στο ψυχιατρείο βάζουν να τον φυλάνε τρεις «σεκιούριτι» του νοσοκομείου για να τον αναγκάσουν να πειθαρχήσει στις «θεραπείες».
Τον έντυσαν με πυτζάμες και τον καθήλωσαν στο κρεβάτι δένοντας του το δεξί πόδι στο κρεβάτι.
Χωρίς να προηγηθεί διάγνωση άρχισαν να του χορηγούν ενέσεις.
Την επομένη το πρωί φτάνουν στο νοσοκομείο τα αδέλφια του τα οποία προλαβαίνουν και γυρίζουν ένα βίντεο (το οποίο κατέχουμε) που τον δείχνει δεμένο στο κρεβάτι.
Τα αδέλφια εκβιάζουν τη διεύθυνση ότι αν δεν τον αφήσουν να φύγει θα δώσουν το βίντεο στη δημοσιότητα και μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τη διεύθυνση τον αφήνουν ελεύθερο μετά από τρεις μέρες.
Ο π. Χριστόδουλος αναφέρει ακόμα ότι η χρήση βίας από τους διοικούντες είναι συνηθισμένο φαινόμενο.
Ανάφερε χαρακτηριστικά την περίπτωση ενός μοναχού (του Διονύσιου) ο οποίος φύτεψε λαχανικά για δική του χρήση και κάποιος πήγε για να του τα ξεριζώσει.
Ο μοναχός αντέδρασε και τον φοβέρισε με μαχαίρι.
Τότε μαζεύτηκαν γύρω του πολλοί άλλοι μοναχοί οι οποίοι αφού τον λίντσαραν τον έστειλαν στο ψυχιατρείο.
Όπως αποκάλυψε ο π. Χριστόδουλος, στην μονή Οσίου Γρηγορίου οι περισσότεροι μοναχοί παίρνουν ψυχοφάρμακα για να βρίσκουν την ψυχική ισορροπία τους.
Στην επόμενη έκδοση η συνέχεια της συγκλονιστικής ιστορίας του π. Χριστόδουλου στη «ΓΝΩΜΗ».
ΤΗΛ. ΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ: 23770 23667 """"


Σχολιο exo-frenon. : Υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις μοναχών που δεν αντέχουν την μοναχική ζωή και πολλές φορές πιέζουν τον εαυτό τους στην δύσκολη καθημερινότητα του μοναχισμού, αυτό δε μπορεί να έχει σαν αποτελεσμα κάποιες διαταραχές της ψυχικής τους ηρεμίας. Είναι δύσκολο και σκληρό να αφιερωθείς στο θεό.
  Απο το παραπάνω προβοκατόρικο και γελοίο κείμενο, που παρουσιάζει την πραγματικότητα από τη μια πλευρά και με σκοπό να προσβάλλει το μοναχισμό,  καταλαβαίνει  αμέσως ποιά είναι η πραγματικότητα, όποιος έχει ελάχιστη σχέση με την Ορθοδοξία και γνωρίζει στο ελάχιστο πώς λειτουργεί ένα μοναστήρι στο Άγιο όρος. Ο άνθρωπος φαίνεται ξεκάθαρα οτι αρρώστησε και όφειλαν οι γέροντες να τον πάνε σε γιατρό, αφού του έκαναν όλα τα χατήρια για να μην τον ερεθίζουν και τον εκνευρίζουν . (ακόμα και παραίτηση γραπτή διάβασα οτι έκανε ο ηγούμενος)
Δείτε όλα τα τονισμένα με έντονη γραφή σημεία του κειμένου  και κρίνετε αν είναι πράγματα και λόγια  αυτά που δείχνουν άνθρωπο ψυχικά εύρωστο ή άρρωστο.
Αυτή η ψεύτικη ιστορία δεν με ενδιαφέρει καθόλου, ούτε γνωρίζω τι είναι αυτή η "ΓΝΩΜΗ", μάλλον καμιά φυλλάδα ή κανένα blog θα είναι.  Αυτό που είναι φανερό είναι οτι πήραν μια σαχλαμάρα, που θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν με σεβασμό, και την έκαναν πρωτοσέλιδο. Αυτό δείχνει πόσο ξεφτίλες είναι. Και μάλιστα γράφουν στο τέλος και το τηλέφωνο τής Μονής "για σχόλια και διευκρινίσεις" άκουσον άκουσον. Τι να ρωτήσω τη Μονή δηλαδή ρε γελοίοι; Για ποιό θέμα να σχολιάσω στο τηλέφωνο της Μονής; Σε ποιόν; Σε όποιον το σηκώσει να του πώ οτι θέλω να κάνω ένα σχόλιο για ένα κείμενο που διάβασα στο μπλόγκ του Τριανταφυλλόπουλου ή στο ¨γνώμη"; Πόσο άθλιοι και γελοίοι μπορεί να είστε; Και τολμάτε να υπόσχεστε και συνέχεια; Σταματήστε να προσβάλλετε αυτόν τον άνθρωπο.

  Αφήστε τους μοναχούς να προσεύχονται για όλους μας.  ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ. ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΘΕΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ.  Γιατί αυτοί προσεύχονται ακόμα και για εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: