BANNER

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Μέσα στους 100 κορυφαίους στοχαστές ο Παπανδρέου!


Μέσα στους 100 κορυφαίους στοχαστές ο Παπανδρέου



Διεθνής διάκριση για τον Γιώργο Παπανδρέου! Ο Έλληνας πρωθυπουργός συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό Foreign Policy στη λίστα με τους 100 κορυφαίους στοχαστές (global thinkers) και συγκεκριμένα στην 79η θέση, πάνω από τους Μαντλίν Ολμπράιτ, ο Μπρους Άκερμαν, ο Ντέιβιντ Γκρόσμαν και άλλοι.

Ψηλότερα από τον κ. Παπανδρέου στη λίστα είναι ο Μπιλ Γκέιτς, ο Νουριέλ Ρουμπινί, ο Γουόρεν Μπάφετ, ο Μπεν Μπερνάνκε, ο Μπάρακ Ομπάμα, η Άνγκελα Μέρκελ και άλλοι.

Σύμφωνα με το Foreign Policy, ο Έλληνας πρωθυπουργός μπήκε στη λίστα των Global thinkers δεδομένου ότι «έκανε το καλύτερο για τη χειρότερη χρονιά της Ελλάδας» και πως «ξόδεψε το 2010, λέγοντας στους Έλληνες σκληρές αλήθειες για τη μη βιωσιμότητα της φύσης του κοινωνικού κράτους».

Οι συντάκτες του άρθρου προσθέτουν πως ο πρωθυπουργός «έτρεξε ένα αυστηρό πρόγραμμα σταθερότητας που περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων και περικοπές στο διογκωμένο δημόσιο τομέα, ένα πακέτο αρκετά φιλόδοξο, ώστε να πείσει την Ευρώπη να κρατήσει την Ελλάδα στην επιφάνεια».

Αναφορά γίνεται, πάντως, και στις αμερικανικές ρίζες του κ. Παπανδρέου (έχει γεννηθεί στη Μινεσότα), αλλά και στο γεγονός ότι είναι «γιος ενός σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού».
 
www.24wro.blogspot.com
 
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ 
Foreign Policy . ΒΑΖΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟΧΑΣΤΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: