BANNER

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

"Πάμε σε ένα άθρησκο Κράτος, η παγκοσμιοποίηση προωθείται συστηματικά"

 

Μητροπολίτης Καλαβρύτων - Αιγιαλίας Αμβρόσιος


   Φθάνει η ώρα που η Εκκλησία θα σκύψει και θα παρηγορήσει τον άνθρωπο, έτσι ώστε μέσα από αυτή την κρίση να βγει πιο δυνατός και πιο καθαρός!.
   Αυτό επισημαίνει σήμερα στην «Π» ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, που μιλά για όλους και για όλα, χωρίς υπεκφυγές και με το χέρι στην καρδιά!
    Οι πιστοί χρειάζονται καθοδήγηση, γι' αυτό και εγώ θα λέω δημοσίως την άποψή μου, ακόμα κι αν ενοχλεί κάποιους... , τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Αμβρόσιος, εκτιμώντας πως οδηγούμαστε σε ένα άθρησκο και κοσμικό Κράτος, γι' αυτό όποιος αγκιστρωθεί στον Θεό θα βρει την ψυχική ηρεμία και θα βγει αλώβητος από αυτή την οδύνη!

  ΕΡ:   Σεβασμιώτατε, διανύουμε μια εποχή αρκετά δύσκολη, κατά την οποία η αβεβαιότητα και το άγχος χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά μας. Η Εκκλησία ποιον ρόλο θα μπορούσε να παίξει και πώς ο λόγος της θα μπορούσε να λειτουργήσει παρηγορητικά και θεραπευτικά;
    Αγαπητέ Μιχάλη, νομίζω ότι έρχεται η ώρα της Εκκλησίας. Η οικονομική κρίση θα κάνει τον άνθρωπο να ξανασκεφθεί τη ζωή του. Να σκεφθεί ποια είναι τα θεμέλια της ζωής του.
    Κάποιοι θα εξακολουθούν να βάζουν σαθρά θεμέλια, κάποιοι θα ξαναβρούν τη Δαμασκό τους, το δρόμο της επιστροφής προς το θεό.Όσοι στη μεγάλη δυσκολία που έρχεται μπορέσουν να αγκιστρωθούν στον Θεό, να είναι έντιμοι, αληθινοί, αφοσιωμένοι στην οικογένειά τους, αυτοί θα βρουν ψυχική ηρεμία.
    Ο Θεός έχει τον τρόπο να ευλογεί το λίγο και να το κάνει πολύ! Αν ο άνθρωπος, μέσα από αυτή την οδύνη, αποκτήσει και πάλι ανθρωπιά, τότε θα κερδίσει πολλά! Εάν παραμείνει υλιστής, τότε θα χαθεί!
    Η ανησυχία μου είναι, λοιπόν, ότι πάμε σε ένα άθρησκο και κοσμικό Κράτος, που θα διαφεντεύουν τη ζωή μας άλλοι εκτός συνόρων, η παγκοσμιοποίηση προωθείται συστηματικά.
    Θα πλήξουν τον ελληνικό λαό στη γλώσσα, τη θρησκεία και στις παραδόσεις. Επομένως, από αυτή την κρίση ή θα βγούμε πιο δυνατοί και πιο καθαροί, ή θα καταποντιστούμε!
    Θεωρώ, λοιπόν, πως φθάνει η ώρα που η Εκκλησία θα σκύψει και θα παρηγορήσει τον άνθρωπο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: