BANNER

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8/12/2010 των (Η) ΣΑΠΙΤΩΝ



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Της 6/12/2010

Η Α.Ε. ΗΣΑΠ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι Διοικήσεις των Σωματείων των εργαζομένων αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν τα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών τη            ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

 Η ανωτέρω απεργιακή κινητοποίηση θα έχει σαν αποτέλεσμα η εταιρία να μην μπορεί να εκτελέσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια και να εξυπηρετήσει το επιβατικό της κοινό.

"Η Διοίκηση της Α.Ε. ΗΣΑΠ ζητά την κατανόηση των επιβατών. Πρέπει και εμείς να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα δικαιώματά μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μόνο 4-5 ώρες την ημέρα και να κάνουμε τακτικά τα ρεπό μας. Να μπορούμε να κανονίζουμε τις βάρδιες μας όπως μασ βολεύουν χωρίς να μας τρώει το άγχος και η πίεση  για την λειτουργία σταθμών και συρμών. Πρέπει να μπορούμε να έχουμε όσες αναρρωτικές επιθυμούμε για να κάνουμε τις διακοπές και τις δουλειές μας. Να κανονίζουμε με τους γιατρούς μας και να δηλώνουμε ό,τι ασθένεια φανταστούμε για να παίρνουμε αναρρωτικές. Να αυξηθούν οι μισθοί μας και να έχουμε όλα τα επιδόματα. Να μην χρειάζεται να ενημερώνουμε στους σταθμούς το κοινό για αλλαγές στα δρομολόγια. Δεν μπορεί να έχει ο κόσμος απαίτηση να είμαστε όλοι "απίκο" σε κάθε τους ερώτηση. Ν α μην δουλεύουν οι ελεγκτές των εισιτηρίων, όλοι να έχουν εισιτήριο όμως και να πληρώνονται οι ελεγκτές κανονικά. Να είμαστε αγράμματοι και φωνάζουμε στα μικρόφωνα των συρμών σαν τα γαιδούρια, χωρίς να είναι απαραίτητο να μπορούμε να εξηγήσουμε στους πολίτες τί θέλουμε να τους πούμε. Να μην υπάρχει οργάνωση και συγκεκριμένες ώρες στα δρομολόγια. Αυτό να είναι στην διακριτική ευχέρεια των οδηγών και του υπολοίπου προσωπικού. Σε κάθε σταθμό να μπορούμε να κάνουμε στάση του τραίνου τουλάχιστον δέκα λεπτών. Να προσληφθούν ακόμα 3.000 οδηγοί  ώστε να μπορούμε να δουλεύουμε 2-3 ώρες την ημέρα έκαστος. Να μπεί κλιματισμός στην καμπίνα και να καπνίζουμε σαν αράπηδες μέσα σε αυτήν. Να καταργηθεί το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να διαμαρτύρεται  για τις κακές υπηρεσίες που του προσφέρουμε. Να μη είμαστε υποχρεωμένοι σε καθημερινή εργασία, εάν δεν το επιθυμούμε. Σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος δεν προσήλθε στην εργασία του λόγω ξενυχτιού, γιορτής, βαρεμάρασ βρε αδελφέ, να μειώνονται τα δρομολόγια των συρών για να μην κουράζονται οι άλλοι συνάδελφοι αναίτια. Να μπορούμε να απεργούμε τουλάχιστον 10 μέρες το μήνα προκειμένου να γίνουν δεκτά τα παρόντα αιτήματά μας, και ακόμα 5 μέρες για να υποστηρίζουμε ενεργά άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις συνανθρώπων μας απεργών (πχ. Μετρό κλπ)
Καί πάλι με αγωνιστικούς χαιρετισμούς η Διοίκηση της Α.Ε. ΗΣΑΠ ζητά την κατανόηση των επιβατών και την στήριξή τους. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: