BANNER

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Όσο και να το επιθυμούν οι Εβραίοι, η Ορθοδοξία δεν γονατίζει.

    "Ζήτημα δημιουργήθηκε όταν μιλώντας για την οικονομική κρίση σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Σεραφείμ μεταξύ άλλων είχει πει ότι «ο διεθνής Σιωνισμός είναι πίσω από όλη αυτή την ιστορία. Δεν το γνωρίζεται αυτό; Δεν ενθυμίστε την περίπτωση όταν επισκέφθηκε το Εβραϊκό λόμπι τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με ένα και μοναδικό αίτημα να διαγραφεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες με την αιτιολογία ότι οι ομόπιστοί τους εν Ελλάδι υφίστανται διακρίσεις; Μην ξεχνάμε λοιπόν τα αυτονόητα. Υπάρχει μια παγκόσμια προσπάθεια απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας των Χριστιανών»"

 ΑΜΕΣΑ ..... ΕΊΧΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ  "ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ" ΜΑΣ....


Για «αντισιωνισμό» κατηγορείται ο Πειραιώς Σεραφείμ


Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν διεθνώς από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, περί «παγκόσμιας προσπάθειας απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας των Χριστιανών, πίσω από την οποία κρύβεται ο διεθνής Σιωνισμός».

Με επιστολές τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC), το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) και η Σύνοδος Ευρωπαίων Ραββίνων, ότι «είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό να ακούγονται τέτοια λόγια από ένα θρησκευτικό ηγέτη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να καταστήσει σαφές ότι ο αντισημιτισμός, σε όλες του τις μορφές, δεν είναι αποδεκτός».
«Ελπίζαμε ότι τέτοιες μοχθηρές κατηγορίες δεν θα εκφράζονταν από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία με δεδομένα τα τόσα χρόνια διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των δύο θρησκειών μας», τόνισε ο Ραββίνος Joseph Sitruk, επίτιμος πρόεδρος της Συνόδου Ευρωπαίων Ραββίνων και επί σειρά δεκαετιών Αρχιραββίνος της Γαλλίας.

Τις δηλώσεις καταδίκασε με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, απαντώντας σε δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, δήλωσε ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης «να καταδικάζει τη γλώσσα του μίσους από όποιον κι εάν εκφέρεται. Είναι υποχρέωσή της να στιγματίζει ως απαράδεκτη τη γλώσσα που αρνείται το ολοκαύτωμα, το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Οι απόψεις αυτές είναι στο περιθώριο. Προσβάλλουν την Ελλάδα. Προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Προσβάλλουν την ίδια την κοινωνία μας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι η ελληνική εβραϊκή κοινότητα». 

ΣΧΟΛΙΟ:
ΕΙΔΑΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ;  ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ. ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ  ΖΗΤΗΣΕΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΡΑΒΙΝΟ ΣΥΓΝΩΜΗ.  ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ.


ΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ;;;  ΕΤΣΙ; ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ  ΛΕΕΙ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΧΑΖΟΥΛΙΑΚΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ;;;;
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ        ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!

δειτε σχόλιο κάποιου αρθρογράφου,  που βρήκα σε ιστολόγιο


"Οι Εβραίοι, θέλουν να τιθασσεύσουν - και ει δυνατόν να απομακρύνουν - τον Μητροπολίτη Πειραιώς. Προτιμούν, όμως, το θέμα να αναλάβουν η Εκκλησία και η Ελληνική πολιτεία, χωρίς να φαίνονται - επί του παρόντος - διατεθειμένοι να επιδιώξουν ποινική δίωξη του Σεβασμιότατου Πειραιώς ή και άλλων εκκλησιαστικών παραγόντων, που καταφέρονται κατά του Σιωνισμού.
    Η θύελλα που έχει ξεσπάσει αναφορικά με τις δηλώσεις του Σεβασμιότατου Πειραιώς θα καταστήσει εφεξής τους εκκλησιαστικούς παράγοντες και τα θρησκευτικά έντυπα που καταφέρονται εναντίον του Σιωνισμού πολύ πιο προσεκτικά στη διατύπωση των θέσεων τους, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι θα σταματήσουν οι επιθέσεις στον ιστοχώρο υπό τη σκέπη της ανωνυμίας. Ηδη ορισμένα ιστολόγια, που έχουν εθνικό παρά θρησκευτικό χαρακτήρα, βγήκαν πολύ ανοιχτά υπέρ του Μητροπολίτη Πειραιώς." (για' μένα λέει; Έγινα και παραθρησκευτική οργάνωση!!! Μπράβο μου!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: