BANNER

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑ

 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ, (ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ;)"Να σταματήσει ο αργός θάνατος του Σάββα Ξηρού" ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ   

Τη διακοπή εκτέλεσης της ποινής του, προκειμένου να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το οποίο δέχεται να τον νοσηλεύσει, ζητά με αίτησή του προς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά ο Σάββας Ξηρός, επικαλούμενος σωρεία ιατρικών γνωματεύσεων (στη συντριπτική τους πλειοψηφία από δημόσια νοσοκομεία), αλλά και την απόφαση που εξέδωσε στις 9 Σεπτεμβρίου 2010 το Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ), το οποίο καταδίκασε την Ελλάδα για «απάνθρωπη συμπεριφορά» κατά παράβαση του άρθρου 3 τη ΕΣΔΑ.
 
(Το Ελληνικό κράτος έχει παραβεί τόσους κανόνες. Μα γιατί ταλαιπωρούμε αυτόν τον καλό άνθρωπο; Επειδή δηλαδή είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος, που έχει σκοτώσει καμία εικοσαριά αθώους πολίτες στην καριέρα του; Μα του αξίζει να σαπίζει στη φυλακή; ΑΙΣΧΟΣ)
 
Από τα στοιχεία του ιατρικού φακέλου, τα οποία παρατίθενται στην αίτηση, προκύπτει η εικόνα ενός κρατούμενου καταδικασμένου σε αργό θάνατο:
Α) Ολική τύφλωση από το ένα μάτι και ελάχιστη όραση από το άλλο, το οποίο επίσης κινδυνεύει. (Από τις βόμβες του το έπαθε)
Β) Φλεβική ανεπάρκεια και επίδρασή της στα κάτω άκρα, η οποία δημιουργεί κίνδυνο ακρωτηριασμού.(Από τις βόμβες του το έπαθε)
Γ) Ακουστικά προβλήματα με κίνδυνο πλήρους απώλειας της ακοής.(από τις βόμβες του το έπαθε)
Δ) Νευρολογικά και αγγειακά προβλήματα. (από τις βόμβες του το έπαθε, και από την πρέζα)
Ε) Χρόνιο άσθμα. (από τις βόμβες του το έπαθε, και ήταν και καπνιστής.)
ΣΤ) Αναπηρία 67%, διαπιστωμένη από την αρμόδια κρατική επιτροπή.(από τις βόμβες του το έπαθε)

Σημειώνοντας όλα αυτά τα προβλήματα, το ΕΔΔΑ εγκαλεί το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, ότι επιλεκτικά υιοθέτησε μία μόνο από τις τέσσερις γνωματεύσεις γιατρών ( Λες και μπορεί κανείς να εμπιστευτεί γνωματεύσεις ιατρών τριτοκοσμικήσ χώρας, που όλοι ξέρουμε πώς δίδονται) , προκειμένου να απορρίψει την προηγούμενη αίτηση διακοπής εκτέλεσης της ποινής (οι άλλοι τρεις γιατροί, μεταξύ των οποίων δύο ιατροδικαστές, είχαν αποφανθεί ότι μόνο σε οργανωμένο νοσοκομείο, υπό συνεχή παρακολούθηση και νοσηλεία, υπάρχει ελπίδα ανάσχεσης της συνεχούς κατάπτωσης της υγείας του Σ. Ξηρού).
.........................
..................
Οι γνωματεύσεις των γιατρών δείχνουν ότι ειδικά η κατάσταση των ματιών χειροτερεύει συνεχώς. Ηδη, (άκουσον άκουσον) χάρη στην αναλγησία του ελληνικού κράτους, έχει χαθεί το ένα μάτι και πλέον βρίσκεται σε κίνδυνο και το άλλο. (δεν φταίει η αναλγησία του κράτους αλλά οι βόμβες του, που έσκασαν πάνω του)  Αν δεν υπάρξει άμεσα νοσηλεία σε ειδικό νοσοκομειακό τμήμα, η κατάσταση θα γίνει ανεπίστρεπτη. (χεστήκαμε)
Η παραμονή ενός ανθρώπου με τα προβλήματα του Σάββα Ξηρού στη φυλακή συνιστά από μόνη της απάνθρωπη συμπεριφορά. Μόνο ως δείγμα εκδικητικότητας του ελληνικού κράτους προς έναν κρατούμενο «ειδικής φύσεως» (εγκληματία πληρωμένο δηλαδή) μπορεί να εξηγηθεί.

Ο Σάββας Ξηρός πρέπει να αποφυλακιστεί. (ναι, καλά)

Ως πρώτο βήμα, πρέπει να γίνει δεκτή η αίτησή του για διακοπή έκτισης της ποινής, προκειμένου να νοσηλευτεί στο κρατικό νοσοκομείο που τον δέχεται. Κάθε καθυστέρηση στην ικανοποίηση αυτού του αιτήματος θα ισοδυναμεί με τη συνέχιση ενός εγκλήματος. (Βεεεεβαια)

Δεν υπάρχουν σχόλια: