BANNER

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Διέταξαν ιδιοκτήτρια σνακ μπαρ να βγάλει τον αποροφητήρα γιατί η μυρωδιά του τηγανισμένου μπέικον προσβάλλει τους μουσουλμάνους


BΡΕΤΑΝΙΑ
Μια σκληρά εργαζόμενη ιδιοκτήτρια καφέ διατάχθηκε να γκρεμίσει έναν απορροφητήρα - γιατί η μυρωδιά του τηγανίσματος του μπέικον «προσβάλλει» τους μουσουλμάνους.
Το δημοτικό συμβούλιο στράφηκε κατά της 49χρονης Beverley Akciecek, όταν έμαθε ότι οι μουσουλμάνοι που μένουν δίπλα, ένιωθαν «σωματικά άρρωστοι», εξαιτίας της «αποκρουστικής μυρωδιάς» του.
Οι σύμβουλοι του Συμβουλίου του Stockport στο Greater Manchester λένε ότι η οσμή από τον απορροφητήρα είναι «απαράδεκτη για αυτούς που μένουν στα σπίτια».
Ο απορροφητήρας είναι στο καφέ σνακ μπαρ Beverley's Snack Shack στην περιοχή Shaw Heath της πόλης για τα τελευταία τρία χρόνια.
Η κ. Akciecek και ο σύζυγός της Τσετίν, 50 χρονών, - ο οποίος είναι Τούρκος Μουσουλμάνος - εργάζονται περισσότερο από 50 ώρες την εβδομάδα για να αγοράσουν, να προετοιμάσουν και να μαγειρέψουν ζεστά και κρύα σάντουιτς και hot-pots για τους πελάτες τους.
Η κ. Akciecek, μητέρα επτά παιδιών, είπε ότι σχεδιάζει να εφεσιβάλλει την απόφαση.

Το ζευγάρι που πήρε την επιχείρηση το 2007 από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και αντικατέστησε τον απορροφητήρα, που ήταν εκεί για έξι χρόνια, με ένα νέο σύγχρονο, ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε καμία καταγγελία σχετικά με το καφενείο που είναι ανοιχτό από τις επτάμισι μέχρι τις δυόμισι, έξι ημέρες την εβδομάδα, μέχρι περίπου πριν από 18 μήνες, όταν έλαβαν ένα γράμμα από τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες που έλεγε ότι ο γείτονά τους Graham Webb-Lee είχε διαμαρτυρηθεί για τη μυρωδιά.
...........
Λένε ότι οι περιβαλλοντικές υπηρεσίες του Συμβουλίου ήρθαν για να επιθεωρήσουν το κτίριο μετά την καταγγελία του γείτονα, για αποκρουστική μυρωδιά πέρυσι, αλλά έκρινε τελικά ότι η μυρωδιά δεν προκαλεί πρόβλημα. «Οι περιβαλλοντικές υπηρεσίες είπαν ότι όλα είναι εντάξει», λέει η κ. Akciecek.
Ο κ. Webb-Lee καταγγέλλει ότι οι μουσουλμάνοι φίλοι του αρνούνται να τον επισκεφθούν επειδή «δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά του μπέικον».
Η κ. Akciecek, λέει: «Είπε, στο Συμβούλιο, ότι είχε μια κόρη με διατροφική διαταραχή, είπε για τους μουσουλμάνους φίλους του, καθώς και για την κακή μυρωδιά που κάνει τα ρούχα του να μυρίζουν.
«Οι σύμβουλοι συμφώνησαν μαζί του χωρίς καν με ρωτήσουν τη γνώμη μου. Ήταν σαν να μην υπήρχα εκεί.
"Αυτό το καφέ είναι η μόνη μας πηγή εισοδήματος. Μόνο οι δύο μας εργαζόμαστε, δεν έχουμε κανένα προσωπικό πια. Δουλεύουμε επτά ώρες στο κατάστημα.
«Δεν πρόκειται να το δεχτώ και θα αγωνιστώ να το καταπολεμήσω».
Ο κ. Webb-Lee, δήλωσε: «Κάθε πρωί η μυρωδιά του μπέικον έρχεται μέσα στο σπίτι και με αρρωσταίνει.
«Έχω πολλούς φίλους μουσουλμάνους. Αρνούνται να με επισκεφθούν πια, επειδή δεν μπορούν να αντέξουν την μυρωδιά του μπέικον. "
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

 Σχόλιο exo-frenon: Αυτά έρχονται και στην χώρα μας.Να τα περιμένετε σύντομα με αυτό το βρωμερό γυφταριό που μαζέψαμε εδώ. Και άλλα, πολλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: