BANNER

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Μην τα περιμένουμε όλα από το ιντερνετ.

      Καθημερινά διαβάζουμε όλοι σε διάφορα δημοφιλή blogs, κατά κύριο λόγο, αλλά και σε πολλές ιστοσελίδες μηνύματα συμπολιτών μας, που είναι όλοι τους αγανακτισμένοι από διάφορες υπηρεσίες, από καφετέριες ή εστιατόρια με ακριβές τιμές, από καταστήματα πώλησης εμπορευμάτων, που δεν τους συμπεριφέρθησαν ανάλογα με τις συμφωνίες που είχαν κάνει και διάφορα παράπονα τέτοιου είδους. Όλοι ξεκινούν με τις τρανταχτές εκφράσεις " Έλεος, Φτάνει πιά" κλπ.
      Δεν θέλω να κατηγορήσω τους συμπολίτες μας για τις "καταγγελίες" αυτές που κάνουν στο διαδίκτυο, αλλά θα ήθελα να τονίσω οτι αυτά όλα δεν είναι καν καταγγελίες.  Δεν έχουν καμία αξία όλα αυτά τα δημοσιεύματα, εκτός από την πιθανή δυσφήμιση του εκάστοτε καταστήματος ή εμπόρου, αλλά και αυτό δεν είναι πάντα σωστό να γίνεται. Το σίγουρο είναι οτι με τέτοιου είδους δημοσιεύματα δεν προκύπτει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση.
     Ας καταλάβουμε πλέον οι Έλληνες , διότι οι άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες το γνωρίζουν πού καλά, οτι θα πρέπει να απευθυνόμαστε στις αρμόδιες αρχές, με τον νόμιμο τρόπο και επώνυμα να καταγγέλουμε τις συμπεριφορές που είναι παράνομες ή αντισυμβατικές  απέναντί μας και μας ζημιώνουν, όταν αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα.
    Το άρθρο μου δεν αποτελεί μομφή προς τους συμπολίτες ή τα ιστολόγια, απλά επισημαίνω οτι θα πρέπει να μάθουμε επιτέλους στην Ελλάδα να συμεριφερόμαστε ως υπεύθυνοι πολίτες και όχι ως παιδάκια που κλαίνε και διαμαρτύρονται προς κάθε κατεύθυνση χωρίς αποτέλεσμα. Πρέπει να συνηθίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και να ζητούμε την συνδρομή της αστυνομίας και της δικαιωσύνης, όταν χρειάζεται. Δεν μπορεί να ακούμε στην σημερινή εποχή οτι οι καταγγελίες αυτές (οι αληθινές) δείχνουν συμεριφορά "ρουφιάνου". Το ακούμε και αυτό μερικές φορές στην "προοδευτική Ελλάδα μας. Καμία καταγγελία λοιπόν δεν έχει νόημα και αξία να ξέρετε, αν δεν γίνεται στην αρμόδια αρχή και με τον προβλεπόμενο τρόπο.Και τις περισότερες φορές δεν χρειάζονται κάποια έξοδα. Λίγος χρόνος χρειάζεται για να βρούμε τη σωστή διαδικασία, γιατί πολλές φορές είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα.  Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να τιμωρούνται και κάποιοι και να βαζουν μυαλό. Δεν δίνεται λύση από το ίντερνετ όλες τις φορές. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε πιο υπεύθυνοι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: