BANNER

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Κρατική υπάλληλος με 28 μισθούς!


του Κώστα Χαρδαβέλα

Χιλιάδες τα ΄΄τρωκτικά΄΄ σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, που έκλεβαν ασύστολα τα τελευταία χρόνια, χωρίς ποτέ να ελέγχονται (γιατί έτρωγαν και οι πιο πάνω τους) με αποτέλεσμα να ΄΄γονατίσουν΄΄ την Ελλάδα.

Κορυφαία των ΄΄τρωκτικών΄΄ του δημοσίου χρήματος, μια υπάλληλος του ...
πρώην ΠΕΣΥΠ (Περιφερειακό Συμβούλιο Υγείας – Πρόνοιας) και νυν ΔΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας, Μαριάνθη Κουφοπούλου, η οποία υπέγραφε η ίδια και έπαιρνε 28 μισθούς για υπαλλήλους που… δεν υπήρχαν.

Το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, έστειλε στη ΔΟΥ Πατρών το πόρισμά του για την περίπτωση Κουφοπούλου, στο οποίο αναγράφονται τα εξής:

«Η κ. Κουφοπούλου Μαριάνθη, κατά το διάστημα Ιανουάριου 2002 - Ιουλίου 2005, που υπηρετούσε στο Αυτοτελές Τμήμα Διοίκησης του πρώην ΠΕΣΥΠ νυν ΔΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας, απέστειλε στο Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΗΥΚΥ) φύλλα μεταβολών, τα οποία υπέγραφε μόνο η ίδια και στα οποία περιλάμβανε τακτικές μισθοδοσίες, αναδρομικά αλλά και προηγούμενες μισθοδοσίες, 28 συνολικά φερόμενων ως υπαλλήλων, που είτε δεν είχαν καμία υπαλληλική σχέση με την εν λόγω υπηρεσία, είτε, τέλος μισθοδοτούνταν ταυτόχρονα από άλλο φορέα, καθώς και τον εαυτό της.
Επίσης εξέδιδε πλαστές καρτέλες μισθοδοσίας των 28 υπαλλήλων, βάζοντας 28 διαφορετικές υπογραφές και έπαιρνε τα χρήματα».

Το συνολικό ποσό που έβαλε στην τσέπη της η κ. Κουφοπούλου από το 2003 μέχρι το 2005 ήταν 750.000€ χωρίς ποτέ να την ελέγξουν.

Από την έρευνα αποδείχθηκε επίσης ότι δικαιούχοι σε αρκετούς από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ήταν άτομα του στενού συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός της και προέκυψε ότι σημαντικά ποσά έχουν πιστωθεί σε λογαριασμό που ανήκε στα παιδιά της, στις δύο κουμπάρες της και δικά τους συγγενικά πρόσωπα, σε στενή φίλη της κ.λ.π.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τον καταλογισμό και την επιστροφή των μεγάλων ποσών με τα οποία το Δημόσιο ζημιώθηκε από τη δημόσια υπηρεσία – μαϊμού και τους ανύπαρκτους υπαλλήλους που μισθοδοτούσε.

Και αν ρωτάτε τι έγινε με αυτή την ιστορία: Ακόμα δεν έχει επιστραφεί ούτε ένα ευρώ στα Δημόσια Ταμεία.

newsbomb 
www.taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: