BANNER

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Το Ελληνικό κράτος έσβησε!

Αλλαγή πλεύσης στην περαίωση


http://img.protothema.gr
Αλλάζει πλεύση το οικονομικό επιτελείο αναφορικά με το επίμαχο θέμα της περαίωσης, για το οποίο ήδη κορυφαίοι υπουργοί (όπως χθες η κ. Λούκα Κατσέλη) εκτιμούν ότι στοίχισε πολιτικά στην κυβέρνηση στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, σταματάει η αποστολή σημειωμάτων περαίωσης και το οικονομικό επιτελείο αποφασίζει να επαναπροσδιορίσει το όλο θέμα.

Η απόφαση ελήφθη μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τα χιλιάδες λάθη που υπήρξαν με αποτέλεσμα να προκληθεί δυσφορία στους φορολογούμενους αλλά και να υπάρξει πολιτικό κόστος, όπως εκτιμάται, στις τοπικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και ενώ οι συσκέψεις αρμοδίων παραγόντων στο υπουργείο Οικονομικών συνεχίζονται, οι ενδιαφερόμενοι θα προσκληθούν με ένα γενικό κάλεσμα να προσέλθουν στις εφορίες για να κάνουν την περαίωση, εφόσον φυσικά το επιθυμούν.

Τα ποσά θα καθορίζονται στις κατά τόπους εφορίες και όχι κεντρικά από το υπουργείο, αλλά πάντως με τα ίδια δεδομένα. Επίσης θα επανακαθοριστούν όλες οι καταληκτικές ημερομηνίες που αφορούν τη διαδικασία.

Κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομικών που ρωτήθηκε σχετικά σημείωσε ότι ουσιαστικά η αποστολή έχει ολοκληρωθεί καθώς απομένουν λίγα εκκαθαριστικά σημειώματα σε εκκρεμότητα, επιβεβαιώνοντας ότι οι περιπτώσεις των λαθών θα επανεξεταστούν μεταξύ των εφοριών και των φορολογουμένων.
Σχόλιο:  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ. ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ. ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΚΑΛΩΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΑΣ. ΠΑΡΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣ ΑΡΓΟΣΒΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: