BANNER

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΟΚ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

                                            
                         ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ

Γράφει η Πόπη Σουφλή
Στο κείμενο που ακολουθεί, η σοβαρότητα των αναγραφομένων, πρέπει να σημάνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ, για τον Ελληνικό λαό.
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων και η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ που εκπροσωπούνται επάξια απο τον πρωθυπουργό της χωρας, Γιωργο Παπανδρέου, τον υπουργό Οικονομικων Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, (στη συγκεκριμένη περίπτωση), ετοιμάζονται για το Διαζύγιο Εκκλησίας - Κράτους ως πρώτο βήμα είσπραξης εσόδων ... ξεκινώντας από τα ... ΦΙΛΟΠΤΩΧΑ ΤΑΜΕΙΑ των ενοριών!!!
Αντί να φορολογήσει την αμήθυτη εκκλησιαστική περιουσία, επιλέγει τα Φιλόπτωχα Ταμεία!!!
Το τραγικό είναι, ότι σ' αυτή την φοροεπιδρομή, έχει και την συναίνεση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου!
Το πιο τραγικό όμως είναι αυτό που ακολουθεί:
Η κυβέρνηση του ΓΑΠ,  και οι υπουργοί του, άξιοι εκπρόσωποι της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, καταργεί το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία, εμμέσως το Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος, μέσω Ληξιαρχείου, η αποκαθήλωση των εικόνων και των Ιερών Συμβόλων από τους δημόσιους χώρους, ο Αγιασμός από τα Σχολεία και τη Βουλή!!!
Είναι αυτονόητο πια: Η Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και το θρησκευτικό φρόνημα των Ελλήνων, βρίσκονται ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ!

                                                  ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ...


Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης με εντολή Γιώργου Παπακωνσταντίνου αποφάσισε πριν απο λίγες εβδομάδες να φορολογήσει ουσιαστικά πλέον και όχι τύποις, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, τα... φιλόπτωχα ταμεία των ενοριών....

Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε πολλούς απο τους Ιεράρχες πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου, όπως είχαμε παρουσιάσει κατ' αποκλειστικότητα το “new post” πριν απο μερικές ημέρες.
Κύκλοι προσκείμενοι στην Ιερά Σύνοδο επιμένουν οτι “το σχέδιο περιθωριοποίησης της εκκλησίας" όπως αποκαλούν τα νέα μέτρα, "είναι έτοιμο και βρίσκεται στα χέρια κορυφαίου Υπουργού που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Παπανδρέου, ο οποίος θα το μελετήσει ενδελεχώς και θα συντάξει την τελική εισήγηση προς τον Πρωθυπουργό”.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου έχει ήδη συμφωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο για τις αλλαγές τις οποίες θα προτείνει η Κυβέρνηση και φαίνεται ως προς την κατεύθυνση αυτή να έχει σιωπηρώς συμφωνήσει και ο Μακαριότατος.
Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου αποκάλυψε στην διαδικτυακή του συνέντευξη μεταξύ άλλων οτι: “Ο ρόλος και των δύο πλευρών θα πρέπει να είναι πιο σωστός., θα υπάρχει στο μέλλον μεγαλύτερη αυτονομία έτσι θα πετύχουμε και οι δυο πλευρές πιο αποτελεσματική επικοινωνία με τους πολίτες. Έτσι θα καταφέρουμε να εξυγιάνουμε τους ρόλους μας”.
Η ξεκάθαρη προεκλογική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού -όπως άλλωστε αναμενόταν- άναψε φωτιές στους κόλπους της Ιεραρχίας.
Μάλιστα τονίζεται επιμόνως οτι ο κ. Ιερώνυμος γνωρίζει σε γενικές γραμμές τον σχεδιασμό του Πρωθυπουργού όπως επίσης οτι ο φάκελλος βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο εξέτασης.
Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ερωτηθείς σχετικά απο το “new post” ήταν κατηγορηματικός: “Δεν έχω καμία απολύτως επίσημη ενημέρωση για αλλαγές που ενδεχομένως προωθεί η Κυβέρνηση και αφορούν την Εκκλησία”.
Στο μεταξύ έχει διαρρεύσει οτι μεταξύ των αλλαγών που έχει σχεδιάσει η Κυβέρνηση και θα κληθεί η κ. Διαμαντόπουλου να υλοποιήσει είναι:
 1.Η κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών.
2.Η απόλυτη εφαρμογή του νόμου ο οποίος ορίζει οτι εντός 8 ημερών θα δηλώνεται στο Ληξιαρχείο το όνομα του νεογέννητου, που σημαίνει για τους ανθρώπους της Εκκλησίας έμμεση κατάργηση του βαπτίσματος.
3. Επίσημη αποκαθήλωση των εικόνων και των ιερών συμβόλων απο όλους τους δημόσιους χώρους. 4. Κατάργηση των θρησκευτικών υπηρεσιών στον Ελληνικό Στρατό και στα Σώματα Ασφαλείας.
5. Κατάργηση του αγιασμού σε σχολεία και την Βουλή των Ελλήνων.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: