BANNER

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΟΣΛΟ - Ένα σχέδιο ανέγερσης τζαμιού στο πιο βόρειο σημείο του κόσμου διακόπηκε, αφότου η Νορβηγία αρνήθηκε να δεχθεί χρηματοδότηση από Άραβα χρηματοδότη, με την κυβέρνηση να επικαλείται τη Δευτέρα την έλλειψη θρησκευτικής ελευθερίας στη Σαουδική Αραβία, πατρίδα του χρηματοδότη.
"Θα ήταν παράδοξο και αφύσικο να εγκρίνουμε τη χρηματοδότηση που προέρχεται από μια χώρα όπου η θρησκευτική ελευθερία δεν υπάρχει", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ragnhild Imerslund
(Προσέξτε, δεν εγκρίνουν ούτε τη δωρεά)
Το τζαμί στην Tromsoe, μια πόλη που βρίσκεται στο Αρκτικό Κύκλο, χρηματοδοτείται εν μέρει από δωρεές του Σαουδάραβα επιχειρηματία Hamad al-Gamas, ο οποίος έχει δεσμευθεί να χορηγήσει 20 εκατομμύρια κορώνες (2,5 εκατομμύρια ευρώ) για το έργο, σύμφωνα με αναφορές που κάνουν τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.
"Ο δωρητής έθεσε ως προϋπόθεση οι νορβηγικές αρχές να υποβάλλουν γραπτή έγκριση", είπε στον εκφωνητή NRK, εκπρόσωπος της οργάνωσης που θέλει να κτίσει το τζαμί.

Νωρίτερα φέτος η κυβέρνηση αρνήθηκε να εγκρίνει την έγερση μουσουλμανικού τεμένους στην πρωτεύουσα, στο Όσλο, για τον ίδιο λόγο.
Η Νορβηγία ενημέρωσε σχετικά τη Σαουδική Αραβία για την απόφαση αυτή τον περασμένο μήνα, είπε ο Imerslund.

ΑΠΟ: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Βέβαια, αυτά συμβαίνουν σε κράτη πραγματικά δημοκρατικά και οργανωμένα. Μην περιμένετε να τα δείτε στην Ελλάδα, που εδώ εκτός του γεγονότος οτι οι κυβερνήσεις είναι προδοτικές για το Έθνος μας, οι πολίτες φοβόμαστε μήπως μας αποκαλέσει ρατσιστές κανένας κουμουνιστάκος. Για τους λόγους αυτούς έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάντια. Φοβόμαστε να υπερασπιστούμε τη χώρα μας. Εδώ στην Ελλάδα χρηματοδοτούμε με χρήματα τουΥπουργείου, δηλαδή του λαού, το μουσουλμανικό τζαμί. Πληρώστε βλάκες για τους μουσουλμάνους, μήπως και σας πούν ρατσιστές οι κουμουνιστές. Γιαυτό καταστραφήκαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: