BANNER

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Τί είναι Νόμος;

  

Είναι γνωστή η μομφή και είχε εκφραστεί πριν από ένα-δυο χρόνια από τον Θεόδωρο Πάγκαλο: η έγκληση ότι το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» καταδεικνύει την μη-αποδοχή της την κοινοβουλευτικής δημοκρατίας εκ μέρους εκείνων που το φωνάζουν (της «άκρας αριστεράς» είχε ο πει ο κ. Πάγκαλος)- (Τελικά υπάρχει και κάτι που συμφωνούμε με τον μπουχέσα)
    Έτσι το «δίκιο του αγρότη», το δίκιο του καθενός, διακωμωδείται και καταγγέλλεται ως αντιδημοκρατική εκτροπή, ή τουλάχιστον σαν αφόρητος λαϊκισμός. Έτσι δημιουργούνται και κυκλοφορούν παραλλαγές του συνθήματος «νόμος είναι το δίκιο του κουκουλοφόρου», «νόμος είναι το δίκιο του ταβερνιάρη», κοκ, προκειμένου να καταδειχθεί «το γελοίον» της ιδέας.  Και πράγματι είναι το πιο γελοίο σύνθημα που έχω ποτέ ακούσει.
Νόμοι κατά την έννοια του δικαίου, καλλούνται οι θεσμοθετημένοι γραπτοί κανόνες δικαίου που στηρίζονται στο Σύνταγμα μιας χώρας, και ρυθμίζουν υποχρεωτικά τις σχέσεις μεταξύ των πολιτών, καθώς και των πολιτών με το κράτος, και ορίζουν διάφορες ρυθμίσεις για την ομαλή λειτουργία του κράτους. Άγνοια του νόμου δεν συγχωρείται κατά το Ελληνικό Δίκαιο. 
   Είναι λοιπόν αποδεκτό το ως άνω σύνθημα, που ακούγεται από τον κάθε τυχάρπαστο αριστερίσκο αυτής της ρημαδιασμένης χώρας;  Μπορεί βέβαια να απαντήσει κάποιος οτι αυτό το σύνθημα εκφράζει μια αριστερή ιδεολογία, που πρεσβεύει την προστασία των εργατών από το κεφάλαιο και την εκμετάλευση (τρομάρα σας) και οτι χρησιμοποιείται με την μη κυριολεκτική του έννοια. Λέγεται από ορισμένους, που μπορεί να τους έχει απομείνει ένα ίχνος μυαλού, οτι το σύνθημα "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη"  εκφράζει την απαίτηση των αριστερών,  μέσα σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, η πολιτεία να μην νομοθετεί συστηματικά εναντίον των συμφερόντων της πλειονότητας των πολιτών (φτωχών, εργατών κλπ) και νομιμοποιείται ως δημοκρατικό αίτημα.
     Αναρωτιέμαι, αν αυτοί οι ίδιοι κουμουνιστές έχουν έστω και ολίγη πίστη στο δημοκρατικό πολίτευμα. Άν έχουν έστω και τον ελάχιστο σεβασμό στους νόμους αυτού του κράτους και στο Σύνταγμα.
  Δεν αναρωτιέμαι, είμαι βέβαιος, και αυτό μου το έχουν αποδείξει με τις ενέργειές τους, οτι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στο Ελληνικό Δίκαιο. Οι κουμουνιστές υπακούουν στο δικό τους ξεχωριστό δίκαιο. Έχουν δημιουργήσει χίλιες διαφορετικές οργανώσεις και "σέχτες" με κύριο ιδεολογικό  στοιχείο την άρνηση του κράτους και των νόμων, τη βία, τα επεισόδια, την τρομοκρατία.
    Αυτά τα έχει διαπιστώσει ο κάθε νοήμων Έλληνας που κατοικεί σε αυτή τη χώρα (δηλαδή μερικές χιλιάδες Έλληνες).
    Δεν μπορεί λοιπόν η αριστερά με τους επαγγελματίες απεργούς και διαδηλωτές της και με τις "σέχτες" ψευτοεπαναστατών κουκουλοφόρων εγκληματιών να μας διαδηλώνει καθημερινά σε αυτή τη χώρα βροντοφωνάζοντας για το τί είναι Δίκαιο. Δεν μπορεί να μας λένε , τί είναι Δίκαιο, τί είναι νόμος,  οι παράνομοι και οι εγκληματίες κουκουλοφόροι.
    Σε μια ευνομούμενη χώρα αποφασίζεται, τί είναι Δίκαιο και ποιές είναι διατάξεις του, μέσα στο κοινοβούλιο κατά την νομοθετική διαδικασία. Και σε κάθε περίπτωση, μέσα εκεί, ανατρέπονται οι άδικοι νόμοι και δημιουργούνται πιο καλοί, πιό σύγχρονοι και πιο δίκαιοι. Και για να σας προλάβω, σε όποιον δεν αρέσει το έργο της βουλής, ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΣ.

Νομος λοιπόν δεν είναι το δίκιο του εργάτη. Δεν φτιάχνονται οι νόμοι για να εξυπηρετούν τους εργάτες λές και είναι μια τάξη υπό προστασία.Νόμος είναι το δίκιο όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: