BANNER

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αυτή η αθλιότητα πρέπει να εξαλειφθεί

(Επαναφέρω παλιότερη ανάρτησή μου, και θα την αναρτώ κάθε εβδομάδα, διότι δεν μπορώ να ανεχθώ άλλο αυτή την ίδια νοσηρή κατάσταση στα ΜΜΜ. Αυτή η αθλιότητα πρέπει να εξαλειφθεί).

     Ξέρετε από ποιές εικόνες φαίνεται οτι έχουμε πέσει πολύ χαμηλά σαν Έλληνες, σαν πολίτες μιάς χώρας που εμπεύστηκε και δημιούργησε πολιτισμό και κάποτε τον διέδωσε στα πέρατα του κόσμου;
    Από την κοινωνική μας συμπεριφορά. Από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους γύρω μας και κυρίως από τον τρόπο που δείχνουμε τον (απαραίτητο) σεβασμό μας στους γέροντες και στα μικρά παιδιά.
     Ορισμένοι κουλτουριάρηδες (που έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα) ισχυρίζονται οτι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας  φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της  τα ζώα. Δεν διαφωνώ βέβαια με την αγάπη και τον σεβασμό στα ζώα. Όμως ο πολιτισμός και το επίπεδο μιας κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους. Τους γέροντες, τα παιδιά, τον συνάνθρωπο, που είναι σε πιο μειονεκτική θέση από εμάς μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή ή σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ κύριοι, η αγάπη και ο σεβασμός είναι δείγματα πολιτισμένου ανθρώπου( και Χριστιανού, αν θέλετε).
    Καθημερινά επιβαίνουμε σε λεωφορεία, τρόλεϊ και άλλα ΜΜΜ. Καθημερινά βλέπει κανείς να κάθονται στα καθίσματα όλα τα παιδιά του σχολείου, όλοι οι τριαντάρηδες όλοι οι νέοι γενικά που δεν έχουν καμία ανάγκη να καθίσουν, απλώς μπορούν και τρέχουν και προλαβαίνουν το κάθισμα( πχ. στον ΗΣΑΠ, με τις πολλές αλλαγές των τράινων, ή σε περιπτώσεις που έχει πολύ κόσμο και το "μπούγιο" είνα μεγάλο και ορμητικό), και βλέπει κανείς να στέκονται όρθιοι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι και να παλέυουν για να σταθούν, λόγω των απότομων κινήσεων και των μετατοπίσεων του οχήματος. Βλέπει κανείς και ιερείς να στέκονται όρθιοι, χωρίς να διαμαρτύρονται.
    { Σήμερα ένα ζευγάρι 30αρηδες κάθισαν στο κάθισμα. Ένας παππούς με μία γιαγιά τουλάχιστον 75 ετών κάθονταν πάνω από το κεφάλι τους κυριολεκτικά όρθιοι. Ρώτησε την κοπέλα του αυτός, "να σηκωθώ να καθίσει η γιαγιά;"- "Κάτσε κάτω ρε χαζέ" του λέει η κοπέλα." Μια φορά βρήκαμε θέση και εμέις"!} Πραγματικός Βλάκας, γιατί η συνείδησή του του είπε να σηκωθεί, αλλά κάθισε λόγω της κοπέλας και βολεύτηκε. Χειρότερη ασφαλώς η κοπέλα απο αυτόν!} Υπάρχει και η Ντροπή!!!!
      Μπροστά τους είναι και τους βλέπουν. Όμως αδιαφορούν, και ψάχνοντας τον κατάλληλο σταθμό  στο κινητό τους, βυθύζονται στον "ύπνο" των ακουστικών χάνοντας επαφή με το περιβάλλον.
     Δεν ήταν έτσι οι Έλληνες. Οι Ελληνες καποτε πέθαιναν για την τιμή και την αξιοπρέπεια. Δεν μπορεί να εισαι αξιοπρεπής και να καθεσαι αναπαυτικά  ανερυθρίαστος μπροστά σε ένα γέροντα.Δεν μπορεί να είσαι 25-30-40  ετών και να τρέχεις να καθίσεις σε κάθισμα, όταν δίπλα σου το γεροντάκι αγωνίζεται ακόμα και να περπατήσει. Δεν επιτρέπεται καν να επιδιώκεις να βρείς κάθισμα, αν δεν έχουν καθίσει πρώτα όλοι οι μεγαλύτεροί σου.. Αποδείξτε οτι είστε οι άνθρωποι που κατάγεστε από τους αρχαίους Έλληνες. Οτι έχετε παιδεία. Μην συμπεριφερόμαστε σαν ζώα και μετά απαιτούμε να μας σέβονται όλοι οι άλλοι.  
    Κάποιος σπουδαίος εγκληματολόγος είπε κάποτε οτι δεν μπορεί κάποιος, που έχει επιτρέψει στον εαυτό του να σέρνεται σαν το σκουλίκι στη γη, να διαμαρτύρεται γιατί κάποιοι άλλοι τον ποδοπάτησαν. 

www.exo-frenon.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: