BANNER

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣ;




O διάβολος, σύμφωνα με την πίστη και τη διδασκαλία τής 'Εκκλησίας, είναι μία πραγματικότητα, είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο και όχι «αναγκαίο παράγωγο τής θρησκείας» όπως λένε πολλοί. Υπήρξε κατ' αρχήν άγγελος δημιουργημένος από το Θεό καλός και αγαθός και με ελευθερία βουλήσεως. Υπερηφανεύτηκε όμως από την ιδιαίτερη τιμή πού απολάμβανε κοντά στο Θεό και Θέλησε να στήσει το Θρόνο του πάνω από το θρόνο τού Θεού και να γίνέι όμοιός του.
Αυτή ή ανταρσία του τον οδήγησε στην εγκατάλειψη τής αγάπης του θεού, με συνέπεια να απομακρυνθεί από το Θεό και η αγαθή και καλή φύση του να διαστραφεί τόσο, ώστε πλέον να μισεί θανάσιμα και το Θεό αλλά και τις υπάρξεις εκείνες πού απολαμβάνουν την αγάπη τού Θεού και ζουν σύμφωνα με το Θέλημά Του.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ;

Είναι η δυστυχία, ή καταστροφή, ο θάνατος τού ανθρώπου, τον όποίο μισεί και φθονεί, επειδή είναι πλασμένος «κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν» τού Θεού. O διάβολος ποτέ δεν - μπορεί να αγαπήσει τον άνθρωπο, ποτέ δεν μπορεί να γίνει φίλος τού ανθρώπου, γι' αυτό και ονομάζεται «μισάνθρωπος» και «ανθρωποκτόνος». Αυτός έβγαλε τους πρωτοπλάστους από τον Παράδεισο, αφού πρώτα τους χώρισε από το Θεό  σπρώχνοντάς τους στην αμαρτία. 'Αλλά δεν σταμάτησε εκεί.
Στη συνέχεια τους έστρεψε εναντίον τού Θεού, με τη βλασφημία και την απιστία, και εναντίον των συνανθρώπων, οδηγώντας τους πολλές φορές στο έγκλημα.
ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ;

O διάβολος δεν έχει καμία εξουσία πάνω στον άνθρωπο χωρίς την άδεια τού Θεού και τη δική μας Θέληση. O Θεός τού επιτρέπει να μάς πειράζει, διότι σέβεται τη δική μας ελευθερία, και Θέλει μόνοι μας να διαλέξουμε ή το δρόμο τής ζωής και τής τηρήσεως των εντολών τού Θεού ή το δρόμο τής βίας και τής καταστροφής και τής απομάκρυνσης από το Θεό. ......................................................................................................................................................
ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ;

-Μη διαβάζεις σχετικά (εισαγωγικά τής μαγείας) βιβλία, όπως: Σολομωνική, Νεκρονομικό, συνταγές μαύρης μαγείας κ.α.. Μη διαβάζεις βιβλία που έχουν σχέση με τον Πνευματισμό, την Παραψυχολογία, με μεταφυσικά φιλοσοφικά συστήματα ανατολικών Θρησκειών, με τον Υπνωτισμό κ.ά..
- Μη παρευρίσκεσαι σε χώρους όπου γίνονται σχετικές τελετές (τραπεζάκια πού κινούνται, ποτήρια πού περπατούν...).
- Μην υπακούς σε προτροπές μερικών πού σου λένε:
«'Επανάλαβε μερικούς αριθμούς και Θα δεις τη μορφή τού Χριστού ή τη μορφή κάποιου αγαπημένου σου προσώπου πού έχει πεθάνει".
- Μη διαβάζεις ωροσκόπια και μην εξαρτάς τη ζωή σου από την 'Αστρολογία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα και μεγαλύτερη απάτη απ' αυτά.
- Μη ζητάς ποτέ βοήθεια από μέντιουμ, μάντεις κ.λπ..

www.eatheia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: