BANNER

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Αθηναίοι στο ...Μετρό

Έλεος βρε Αθηναίοι   με τις σκάλες του μετρό.

Κάθε μέρα χρησιμοποιούμε όλοι μασ σχεδόν το μετρό της Αθήνας. Συνοστισμός και ποδοπάτημα κάθε πρωί και μεσημέρι για όλους τους γνωστούς λόγους.


Αλλά αυτό που γίνεται όταν εμείς οι ...Αθηναίοι  πάμε στις κυλιόμενες σκάλες, για να ανέβουμε και να φύγουμε από την αποβάθρα, δεν περιγράφεται. Απίστευτο...μποτιλιάρισμα στην είσοδο της κυλιόμενης. Και αυτό γιατί γίνεται;;;;;;   Γιατί , λέει,  πρεπει να ανεβαίνουμε όλοι στη δεξιά πλευρά της σκάλας και να αφήνουμε την αριστερή...λωρίδα ελεύθερη για αυτούς που ...βιάζονται και θέλουν να ανέβουν τα ( ήδη κυλιόμενα) σκαλιά.
     Ρε, δεν είναι δυνατόν να είμαστε τόσο απολίτιστοι τελικά. Ρε τί είμαστε; Τίποτα Ινδοί, Πακιστανοί Αφγανοί, που δεν έχουν ξαναδεί ούτε μετρό ούτε σκάλες ούτε  αυτοκίνητα και φανάρια και πάνε σαν τα πρόβατα όπου τους καπνίσει σπρόχνωντας, τσαλαπατώντας και τρέχοντας  στους δρόμους σαν τισ μαιμούδες ; 
    Μα είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν οι Έλληνες κάπια τόσο απλά και βασικά πράγματα; Οι Έλληνες, που όλοι ανεξαιρέτως είναι μορφωμένοι και κοινωνικοί;
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΝΑΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΗΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΛΙΓΑΚΙ.
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 500 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΔΕΞΙΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΛΕΣ ΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ, Ή ΟΣΟ ....ΜΠΟΡΕΙ. 
ΒΑΛΤΕ ΡΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ,  ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ Ή ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ. ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΤΕ. 





  

      

Δεν υπάρχουν σχόλια: