BANNER

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Έφεραν και τις ...τουαλέτες τους!!!



Αλλαγές στην διάταξη και στους ρυθμούς λειτουργίας του αεροδρομίου Ανδραβίδας επιφέρει η μεγάλη άσκηση CSAR για εναέριο μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας του Ισραήλ που άρχισε χθες.Τα τέσσερα ισραηλινά ελικόπτερα Apache έχουν σταθμεύσει στο χώρο των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην 117ΠΜ ενώ τα δύο Canadair και το ένα ελικόπτερο Ericsson που σταθμεύουν εκεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου, μετακινήθηκαν στην πίστα της 338Μ.
Τα ελικόπτερα Apache AH-64A+ της Αεροπορίας Στρατού που θα συμμετάσχουν στην άσκηση, είναι τελικά τρία, συνοδευόμενα από ένα UH-1D και προερχόμενα από την έδρα του 1ου ΤΕΕΠ στο Στεφανοβίκειο. Προσγειώθηκαν χθες το πρωί στην 117ΠΜ στις 12:30 προκειμένου να συμμετάσχουν στην κοινή ελληνοισραηλινή άσκηση.

Αξίζει να τονιστεί επίσης ότι την προηγούμενη εβδομάδα δύο ισραηλινά C-130 είχαν προσγειωθεί στην Ανδραβίδα μεταφέροντας εκτός των εφοδίων (υπολόγους, εφεδρικούς πιλότους, ανταλλακτικά και λοιπό υλικό υποστήριξης) και… δύο κινητά μαγειρεία, καθώς η σίτιση των Ισραηλινών θα γίνεται μόνο με δικά τους μέσα. Τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη μετέφεραν έως και… χημικές τουαλέτες για τις ανάγκες των στρατιωτικών από το Ισραήλ!

Ολόκληρη η περιοχή του αεροδρομίου της Ανδραβίδας φυλάσσεται από πρόσθετες Μονάδες Προστασίας Αεροδρομίων -ΜΠΑ, ενώ ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης της περιμέτρου και περίπολα με σκύλους θα φροντίζουν για την ασφάλεια των πληρωμάτων και των ελικοπτέρων.

www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: