BANNER

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Το μεταναστευτικό να γίνει το διακύβευμα των εκλογών

260910-afganoiΗ μεγάλη κατάρα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, υπήρξε πάντα η ποδηγέτησή της από την πολιτική εξουσία. Ο σφικτός εναγκαλισμός αυτών των δύο, εκφραζόταν από τις λίγες πραγματικές εξουσίες που άφηνε η κεντρική διοίκηση στους τοπικούς άρχοντες, αλλά και από τις κομματικές εξαρτήσεις στην εκλογή αυτών. Φυσικά και οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές, καθώς τα κόμματα εξουσίας έχουν φροντίσει και αυτή τη φορά να τους δώσουν πολιτική χροιά.
Οι λογικές των επικεφαλής των δύο κομμάτων εξουσίας, είναι χαρακτηριστικές. Ο μεν Γιώργος Παπανδρέου έχει οριοθετήσει την ψήφο στις 7 Νοεμβρίου ως δημοψήφισμα της πολιτικής του σχετικά με το μνημόνιο, τον Καλλικράτη, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις όποιες άλλες «μεταρρυθμίσεις» μας ετοιμάζει. Ο δε Αντώνης Σαμαράς, έχει σηκώσει το φλάμπουρο του αντι-μνημονιακού αγώνα και όλη η ρητορική του και η πολιτική του στόχευση περιορίζεται γύρω από το μνημόνιο και την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη επιλογή του ΠΑΣΟΚ. Μνημόνιο και Καλλικράτης φαντάζουν ως το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Είναι όμως τα πράγματα έτσι; Η αντίθεση αυτής της εφημερίδας τόσο στην εφαρμογή του μνημονίου, όσο και στις προτεινόμενες αυτοδιοικητικές αλλαγές του Καλλικράτη, υπήρξε σαφής από την πρώτη στιγμή που αυτές οι δύο έννοιες εμφανίστηκαν στο πολιτικό μας λεξιλόγιο, αλλά και στην καθημερινότητα της ζωής μας. Οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε, ότι το μνημόνιο και η τρόικα δεν ευθύνονται για τα σκουπίδια που υπάρχουν σε κάθε γωνιά των πόλεών μας. Δεν ευθύνονται για την καταστροφή του περιβάλλοντος, τις χωματερές που θέλουν να στήσουν οι εργολάβοι της παραπολιτικής σε σημεία υπέροχου φυσικού κάλλους. Δεν ευθύνεται το μνημόνιο για την κακοδιοίκηση των δήμων και κοινοτήτων, δεν ευθύνεται για τα σκάνδαλα και τις ρεμούλες και την με κάθε τρόπο καταλήστευση του δημοσίου χρήματος από τους ντόπιους κρατούντες, οι οποίοι φυσικά και δεν περίμεναν την τρόικα για να κάνουν τις ρεμούλες τους.
Ο δε Καλλικράτης και οι απαράδεκτες σε αυτόν μεταβολές που προκύπτουν από τη «φεντεραλιστική» νοοτροπία των σχεδιαστών του, δεν ευθύνονται για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας. Δεν ευθύνονται για τις επιχειρήσεις που κλείνουν και επιδοτούμενες ανοίγουν σε άλλες βαλκανικές χώρες, δεν ευθύνονται για την φτώχεια των Ελλήνων. Δεν έφερε ο Καλλικράτης τα εκατομμύρια των μεταναστών στην πατρίδα μας, δεν αποδιοργάνωσε αυτός την ελληνική αστυνομία και σίγουρα δεν είναι ο λόγος για την εγκληματικότητα που μαστίζει και το τελευταίο χωριό της Ελλάδας. Για τι τελικά θα κληθούν να ψηφίσουν οι Έλληνες, στις 7 Νοεμβρίου; Για την τρόικα που ήδη έχει καθίσει στο κεφάλι της χώρας ή για τον Καλλικράτη που έχει ήδη ψηφιστεί; Εμείς θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η μετανάστευση. Η μετανάστευση που διαλύει την κοινωνία μας, η μετανάστευση που δημιουργεί την τεράστια εγκληματικότητα, η μετανάστευση που αφελληνίζει το μέλλον του έθνους μας. Η μετανάστευση και φυσικά, οι πολιτικοί και πνευματικοί υποστηρικτές της, που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα ακαθόριστο πολυφυλετικό και πολυπολιτισμικό αχταρμά, μετατρέποντας παράλληλα την ελληνική κοινωνία σε μια κοινωνία παροχής «πάσης φύσεως» υπηρεσιών, σε ξένους αφέντες.
Γι' αυτούς τους λόγους, το μεταναστευτικό πρέπει να γίνει το διακύβευμα των εκλογών. Να τιμωρηθούν οι πολιτικές που επέτρεψαν και διόγκωσαν τη μετανάστευση, να τιμωρηθούν τα πρόσωπα, τα οποία την υποστηρίζουν. Από την άλλη, πρέπει να υποστηριχθούν οι συνδυασμοί και τα πρόσωπα των συνδυασμών που έχουν εκφραστεί δημόσια κατά της εθνικής και πολυπολιτισμικής αλλοίωσης της πατρίδας μας. Και ευτυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα υπάρξουν πολλοί τέτοιοι συνδυασμοί και πολλά πρόσωπα ως υποψήφιοι που έχουν εκφράσει αυτή την αντίθεση. Το καθήκον δε των πολιτών, προεκλογικά, θα πρέπει να είναι η ανάδειξη του ζητήματος και ο εξαναγκασμός των υποψηφίων να πάρουν θέση σε αυτό. Την δε ημέρα των εκλογών, η ψήφος τους να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα της αντίθεσης των Ελλήνων στα σχέδια που οι πολιτικές, οικονομικές, πνευματικές και όποιες άλλες ελίτ θέλουν να μας επιβάλλουν.
Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: