BANNER

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ

Δραγώνα: Αν δε γίνει προαιρετική η Ιστορία δε θα βγει... η πασιέντζα!

ΤΗΣ ΙΣΜΗΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

Το προσωπικό της στοίχημα, την εξάλειψη από τα σχολεία δηλαδή κάθε διδακτικού στοιχείου που ενισχύει την εθνική μας ταυτότητα, εξακολουθεί να υπηρετεί με επιμονή και σχολαστικότητα η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κυρία Θάλεια Δραγώνα. Σήμερα, μιλώντας στο "ΘΕΜΑ" για τις αλλαγές που προωθούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα, προτείνει την κατάργηση των Θρησκευτικών και της Νεότερης Ιστορίας ως υποχρεωτικών μαθημάτων στα σχολεία και τη μετατροπή τους σε μαθήματα επιλογής!

"Η Νέα Ελληνική Ιστορία, τα Θρησκευτικά και η Πληροφορική δεν χρειάζεται να είναι υποχρεωτικά μαθήματα", υποστηρίζει η κυρία Θάλεια Δραγώνα. Η πρότασή της να καταργηθούν τα μαθήματα της Ιστορίας και των Θρησκευτικών από τον κορμό των υποχρεωτικών μαθημάτων, μετά την Α' Λυκείου, προκαλεί ήδη θύελλα αντιδράσεων στον εκπαιδευτικό κλάδο.

Η ίδια πάντως, μιλώντας στο "ΘΕΜΑ", δηλώνει ότι δεν κατανοεί τον θόρυβο που δημιουργείται, αφού η πρότασή της δεν εξαφανίζει τα μαθήματα από το πρόγραμμα διδασκαλίας!


Ανιστόρητοι κατ' επιλογή


Η ίδια εξηγεί το σκεπτικό της με μια ρητορική ερώτηση: "Δεν είναι καλύτερο να δημιουργηθεί ένα μικρό τμήμα με 12 μαθητές που αγαπούν την Ιστορία και θα ασχοληθούν σε βάθος με αυτή από το να διδάσκεται σε ένα τμήμα με 27 παιδιά, όπου ενδεχομένως κάποια από αυτά δεν αγαπούν πολύ το αντικείμενο;".

Σύμφωνα με την κυρία Δραγώνα, η Ιστορία δεν αφορά πολλούς, ενώ τα Θρησκευτικά δεν χρειάζεται να ενταχθούν στη βασική ομάδα των μαθημάτων.

Όπως αναφέρει, "η πνευματικότητα και η καλλιέργεια που προσφέρει η διδασκαλία των Θρησκευτικών είναι σημαντική, αλλά αυτό μπορεί να εξυπηρετηθεί με την ένταξη του μαθήματος στη λίστα των μαθημάτων επιλογής". Εκκλησιαστικοί κύκλοι αντέδρασαν άμεσα στην υποβάθμιση των Θρησκευτικών φέρνοντας σε δύσκολη θέση την ηγεσία του υπουργείου. Η απάντηση κύκλων της κυρίας Διαμαντοπούλου είναι ότι "τα όσα λέει η κυρία Δραγώνα είναι προτάσεις και όχι αποφάσεις".

Η κυρία Δραγώνα, πάντως, από την πλευρά της επιμένει. "Αν δεν γίνουν αυτά τα μαθήματα προαιρετικά, δεν θα βγει... η πασιέντζα" (της μείωσης μαθημάτων)

Πρώτο Θέμα

ΣΧΟΛΙΟ EXO-FRENON: Κανένας μαθητής δεν θα ασχολείται με μαθήματα προαιρετικής επιλογής οταν αγωνίζεται για βαθμό και πανελληνιες. Ακόμα και αν τον ενδιαφέρει  η ιστορία δεν θα ρισκάρει .ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: