BANNER

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ


Την ανησυχία στους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος  της Αγίας Άννας στον Πύργο της Ηλείας έχουν προκαλέσει τα τελευταία κρούσματα διαρρήξεων στην περιοχή με αποκορύφωμα την κλοπή 8.000 ευρώ από το σπίτι μίας 82χρονης. Όπως λένε οι άνθρωποι του ορεινού αυτού διαμερίσματος μία ομάδα αθιγγάνων δεν διστάζει να μπει στα σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες είναι μέσα προκειμένου να κλέψουν και να φύγουν.
«Ήταν γύρω στις 12:00 το μεσημέρι και είχαν ξαπλώσει στην κουζίνα για να ξεκουραστώ. Οι αθίγγανοι που ήξεραν που πήγαιναν, άναψαν το φως πήγαν στο σημείο που ήταν το μπαούλο, σήκωσαν την βαλίτσα που ήταν πάνω σε αυτό το άνοιξαν και πήραν τις δύο τσάντες στις οποίες είχα μοιράσει τις 8000 ευρώ. Τα πήραν και έφυγαν.
Εγώ το κατάλαβα λίγη ώρα αργότερα. Ήταν οικονομίες που είχα  αλλά και χρήματα που πήρα πρόσφατα από την πώληση ενός χωραφιού. Τα είχα στο σπίτι γιατί πρέπει να ξοδεύω για την αγορά φαρμάκων και για τους  γιατρούς αφού η σύνταξη των 300 ευρώ που παίρνω δεν φθάνει πουθενά», επεσήμανε η κ Νικολέτα Γεωργακοπούλου που ήταν το τελευταίο θύμα διάρρηξης στο χωριό.

Όμως και άλλοι οι κάτοικοι του χωριού μιλούν για μία ομάδα αθιγγάνων που πηγαινοέρχεται στο χωριό, αποτελούμενοι κυρίως από γυναίκες όπου τις πηγαίνει και τις φέρνει ένα αυτοκίνητο που οδηγά άντρας.
«Βλέπαμε μία ομάδα από γυναίκες τσιγγάνες να πηγαινοέρχεται στο χωριό και έχουμε πανικοβληθεί. Είναι θρασύτατοι μπαίνουν στα σπίτια μέσα και δεν φοβούνται», υποστηρίζει ο κ Γιώργος Τσούρλος.

«Έχουμε βρει το μπελά μας από αυτή την ομάδα των γυναικών τσιγγάνων. Πριν από μερικές μέρες στο τσακ πρόλαβα εγώ να μην μπουν σε σπίτι», τόνισε ο κ Μιχάλης Τσουρούλας.

«Φοβόμαστε. Δεν κωλώνουν πουθενά. Μπαίνουν στα σπίτια την ώρα που είμαστε μέσα και κλέβουν», τόνισε η κ Ασημίνα Παπαδοπούλου.
Παναγιώτης Παυλόπουλος    THE BEST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: