BANNER

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΦΟΒΟΣ



Ο φόβος είναι ένα βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου ή απειλής. Είναι ένας μηχανισμός προστατευτικού χαρακτήρα, μια φυσιολογική αμυντική αντίδραση του οργανισμού χωρίς να απαιτείται συνειδητή σκέψη.
      
Υπάρχει βέβαια και ο φόβος ο συνεχής που μας παραλύει και μας αποξενώνει από την αυθεντικότητά μας
     Ο σημερινός Έλληνας, με ιδιαίτερη έμφαση στους κατοίκους των μεγαλουπόλεων, ζεί με ένα συνεχόμενο αίσθημα φόβου, το οποίο δεν τον εγκαταλείεπει σε καμία πτυχή της καθημερινότητάς του, καμία ώρα της μέρας του, σε ό,τι και αν κάνει. 
   Φοβόμαστε από το πρωί, το πού θα περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης, γιατί θα μας ληστέψουν, φοβόμαστε στα ΜΜΜ γιατί θα μας κλέψουν, φοβόμαστε στο δρόμο γιατί καθημερινά μας επιτίθενται ζητιάνοι και πιεστικά και σχεδόν απειλιτικά μας πιέζουν να τους δώσουμε χρήματα, φοβόμαστε και αγχονόμαστε και με τη δουλειά μας, φοβόμαστε για το πώς θα πάνε σχολείο, φροντιστήριο και βόλτα τα παιδιά μας με ασφάλεια, μετά φοβόμαστε ακόμα και στο σπίτι μας, γιατί και εκεί θα μπούν να μας ληστέψουν ή να μας σκοτώσουν κλπ.  
      Η κάθε μέρα μας χαρακτηρίζεται από φόβο στο μεγαλύτερο ποσοστό της, πράγμα που δεν αντιλαμβανόμαστε, διότι συνηθίσαμε έτσι τα τελευταία χρόνια. Και ασφαλώς δεν έχουμε άδικο να αισθανόμαστε αυτό το φόβο.
      Ο Έλληνας όμως σήμερα δεν μπορεί να θεωρηθεί ίδιος με τον Έλληνα της περασμένης δεκαετίας ή εικοσαετίας. Έχει γίνει μελαγχολικός, σκυθρωπός και έχει αλλοιωθεί η προσωπικότητά του. Δεν έχει τον ευχάριστο και δραστήριο χαρακτήρα που είχε. Νιώθει δούλος αυτού του φόβου. Δεν νιώθει δυνατός αλλά αδύναμος. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι' αυτό. 
      Ο φόβος τον έκανε να σκύψει το κεφάλι και να αδιαφορεί για τον διπλανό γεράκο που μπροστά στα μάτια του τον κλέβει ο πακιστανός και εκλιπαρεί για βοήθεια. Δεν μπορεί να βοηθήσει γιατί φοβάται. Θα "βρεί τον μπελά του" 'η θα τον μαχαιρώσει ο μαυρος! Και έτσι είναι στο κάτω κάτω, γιατί έχουμε γίνει και 'πολιτισμένοι" με τον καιρό. Βλέπετε δεν έχουμε και εμείς πάνω μας ένα μαχαίρι ή ένα όπλο για ώρα ανάγκης. Και τα "χέρια" μας δεν "βαστάνε" και η ψυχή μας δεν "το λέει". 
    Μήπως φταίμε που εκπολιτιστίκαμε, που σπουδάσαμε, που γίναγμε άνθρωποι και που είμαστε σωστοί Χριστιανοί, ενώ θα έπρεπε να ζούμε ακόμα με τους νόμους της ζούγκλας; 
     Όχι. Θα το πώ ξεκάθαρα και όποιος διαφωνεί ας με πεί ρατσιστή. Φταινε οι έχοντες την εξουσία, οι οποίοι συμφώνησαν να καταστρέψουν τον Ελληνισμό και, αφού πρώτα φρόντισαν να μας "εκπολιτίσουν", ήρθαν τώρα και  μας ανάγκασαν να ζούμε και να συναναστρεφόμαστε καθημερινά με τα χειρότερα κατακάθια της  οικουμένης. Έχουν καταντήσει τις πόλεις μας οχετούς εκατομυρίων μουσουλμάνων και άλλων απολίτιστων που διψάνε για "αίμα". 
   Είναι λογικό αν φοβόμαστε, αλλά δεν είμαστε πιά ΈΛΛΗΝΕΣ. Αν δεν πιέσουμε να φύγει η μαυρίλα από τη χώρα μας, τότε ποτέ δεν θα φύγει και φόβος από τις ψυχές μας, ο οποίος όλο και θα μεγαλώνει, μέχρι να γίνουμε τέλειοι δούλοι. 
    Μην επιτρέπετε στους βλαμμένους που μας κυβερνάνε και στους πουλημένους δημοσιογραφίσκους που τους γλείφουν μέρα νύχτα να μας ονομάζουν ρατσιστές κλπ. Ο λαός πρέπει να κυβερνάει, αλλά να έχει άποψη κατασταλαγμένη για τό τί θέλει. Μην φοβάστε να πείτε την άποψή σας γιατί τότε θα είμαστε όλοι δούλοι. Και την άποψή του ο λαός τη λέει στις εκλογές.Αλλιώς πρέπει όλοι μας να συνηθίσουμε να ζούμε με το ΦΟΒΟ και την ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: