BANNER

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ

Δεν θα δώσει στα τζαμιά η Ιταλική κυβέρνηση μερίδιο των εσόδων του φόρου εισοδήματος
Τα τζαμιά στην Ιταλία δεν θα λάβουν ένα μερίδιο των εσόδων του φόρου εισοδήματος που διαθέτει κάθε χρόνο, η ιταλική κυβέρνηση για τις θρησκείες. Ινδουιστικοί και βουδιστικοί ναοί, Ελληνορθόδοξες εκκλησίες και οικήματα των Μαρτύρων του Ιεχωβά θα επιλεγούν για λάβουν τα κεφάλαια, σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο τον Μάιο, αλλά χρειάζεται να εγκριθεί και από το κοινοβούλιο.
Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση είχε διαθέσει το 8 τοις εκατό των εσόδων του φόρου εισοδήματος για τις καθιερωμένες εκκλησίες της Ιταλίας. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των κεφαλαίων πάνε στην Καθολική Εκκλησία, αν και μεμονωμένοι φορολογούμενοι, εφόσον το επιθυμούν, έχουν την δυνατότητα αντί για την Καθολική Εκκλησία, να επιλέξουν να δώσουν τα χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και πολιτιστικά προγράμματα.
Ο Yahya Pallavicini, επικεφαλής της ‘COREIS’, μίας από τις μεγαλύτερες μουσουλμανικές οργανώσεις της Ιταλίας, είπε ότι αισθάνθηκε «πίκρα» που το Ισλάμ είχε στερηθεί τα έσοδα από το ιταλικό φόρο εισοδήματος.
"Θα πρέπει να αρχίσει μία διαδικασία ώστε να έρθει η αναγνώριση από νομική άποψη, εκείνων των μετριοπαθών μουσουλμάνων που έχουν εδώ και χρόνια αποδειχθεί ότι είναι αξιόπιστοι συνομιλητές, καθώς είναι ελεύθεροι από φονταμενταλιστικές ιδεολογίες», είπε.
Το Ισλάμ δεν είναι μια καθιερωμένη θρησκεία στην Ιταλία και υπάρχει μόνο ένα τζαμί επίσημα στη χώρα, το Μεγάλο Τζαμί της Ρώμης (φωτο). Οι πολιτικοί του κυβερνώντος συνασπισμού αναφέρουν τους ριζοσπάστες ιμάμηδες, την πολυγαμία και την αποτυχία των μουσουλμάνων μεταναστών να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα των γυναικών, ως εμπόδια για την αναγνώριση του Ισλάμ ως επίσημης θρησκείας στην Ιταλία.
Μέχρι τώρα, μόνο η Καθολική Εκκλησία, ο Ιουδαϊσμός και άλλες καθιερωμένες εκκλησίες, όπως Λουθηρανοί, οι Ευαγγελιστές, οι Βάλδιοι και οι Αντβεντιστές της 7ης ημέρας έχουν λάβει τα έσοδα του φόρου εισοδήματος από την ιταλική κυβέρνηση.
Υπάρχουν περίπου ένα με 1,5 εκατομμύριο μουσουλμάνοι στην Ιταλία και 130 μουσουλμανικά τεμένη που συνδέονται με τη μουσουλμανική οργάνωση - ομπρέλα UCOII σε ολόκληρη τη χώρα.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: