BANNER

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ "ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ", ΠΟΛΥ "ΛΙΓΟΙ".



Σε ισόβια δεσμά καταδικάστηκε ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια, χωρίς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

Νωρίτερα είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, με οριακή πλειοψηφία (4-3) .
Ο συγκατηγορούμενός του, Βασίλης Σαραλιώτης, έχει κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, επίσης χωρίς ελαφρυντικά, ενώ ένας ένορκος πρότεινε την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών και τώρα αναμένει την ανακοίνωση της ποινής.
Οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι με την απόφασή τους ανακοίνωσαν την δικανική πεποίθηση που σχημάτισαν από την εξονυχιστική εξέταση των όσων συνέβησαν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008.
Ο βασικός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο συνάδελφός του, Βασίλης Σαραλιώτης, που καταδικάστηκε για απλή συνέργεια, μετά από περίπου 80 συνεδριάσεις του δικαστηρίου, άκουσαν την ετυμηγορία από την πρόεδρο κα Αντζελίτα Παπαβασιλείου.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Ο εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Λακαφώσης, είχε ζητήσει να κριθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Ωστόσο, το κατηγορητήριο άλλαξε και μεταβλήθηκε σε άμεσο δόλο, γεγονός που επέφερε την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη στον Κορκονέα, ενώ για τον συγκατηγορούμενό του, Βασίλη Σαραλιώτη, το προβλεπόμενο όριο ποινής είναι 10 έως 20 χρόνια κάθειρξης.
Η αγόρευση του εισαγγελέα υπήρξε κόλαφος για τους κατηγορούμενους, καθώς τόνισε ότι «ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έβγαλε το πυροβόλο όπλο του, το έστρεψε στην οδό Τζαβέλα και πυροβόλησε δύο φορές προς την πλευρά του θύματος».
Την δε πρότασή του να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους, ο εισαγγελέας τη στήριξε στο γεγονός, ότι μετά τον πυροβολισμό οι δύο ειδικοί φρουροί εξαφανίστηκαν και άφησαν αβοήθητο τον μαθητή στη μέση του δρόμου.

Πολιτική αγωγή και υπεράσπιση

Ακόμη αυστηρότεροι υπήρξαν στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι της οικογένειας του θύματος, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι ζήτησαν την ενοχή των κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο -και όχι απλώς με ενδεχόμενο- δόλο.
Από την άλλη πλευρά, οι συνήγοροι υπεράσπισης και ειδικότερα ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Κορκονέα, έχουν ζητήσει την ενοχή των πελατών τους απλώς για ανθρωποκτονία από... ενσυνείδητη αμέλεια.

ΤΩΡΑ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ" , ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: