BANNER

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Άλλη μια εγληματική οργάνωση των "φιλήσυχων" μαύρων!

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών


Στη σύλληψη εννέα αλλοδαπών, εκ των οποίων οι οκτώ είναι υπήκοοι Αλγερίας και ο ένας υπήκοος Μαρόκου, προχώρησε η αστυνομία τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «Εγκληματική οργάνωση», «Ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συρροή και κατά συναυτουργία από άτομα που ενεργούν καθ΄ έξη και κατ’ επάγγελμα» και παράβαση των Ν. «Περί Αλλοδαπών» και «Περί Όπλων».

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες, από τις αρχές του έτους, μαζί με ομοεθνείς συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε στη περιοχή του κέντρου της Αθήνας ληστείες σε βάρος πεζών ατόμων, κυρίως γυναικών, από τα οποία αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια και χρυσές αλυσίδες λαιμού, ενώ είχαν προβεί σε διαρρήξεις και κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, έως οικίες και καταστήματα. Τα κλοπιμαία τους τα μετέφεραν στο Μαρόκο μέσω Ιταλίας.

Στο πλούσιο βιογραφικό εγκληματικών πράξεων των αλλοδαπών αυτών περιλαμβάνονται συγκεκριμένα 16 ληστείες σε βάρος πεζών ατόμων, 46 διαρρήξεις-κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 34 διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και 24 διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε δύο οικίες που χρησιμοποιούσαν σαν κρύπτη των κλοπιμαίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από κοσμήματα, τσάντες, ρολόγια χειρός, γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, μαχαίρια, στιλέτα και διαρρηκτικά εργαλεία. 
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: